Endelig får krigshelt og kaptein Martin Linge anerkjennelsen han fortjener

MÅLØY: Måløyraid Sentret ble offisielt åpnet av kronprins Haakon. Inne i bygningen midt i sentrum av Måløy har man fått til et historisk og ikke minst moderne senter med fokus på det kjente Måløyraidet som fant sted tredje juledag 1941, og som i ettertid er rangert som et av flere avgjørende slag utført av en britisk spesialavdeling med hjelp av norske frivillige soldater.

Krigshelt. For Nazi-Tyskland var Måløy en viktig base langs kysten, og det var derfor de allierte gjennomførte operasjon ”Archery”. Med Måløyraid Senteret får også krigshelt og kaptein Martin Linge endelig den anerkjennelse han fortjener. Linge falt utenfor det tyske hovedkvarteret i Måløy. Totalt 77 sivile ble med konvoien tilbake til England og forlot en utbombet og brennende by.

Opplev Måløyraidet. På sentret kan du gå fra rom til rom og oppleve dramatikken under Måløyraidet – fra å høre beretningen til en australsk pilot som fløy over Måløy til å besøke en autentisk nazibunker. Nærmere Måløyraidets virkelighet  kommer man ikke.

Klikk store bilder Opplev Måløyraidet

LES OGSÅ: Måløyraidet – Krigshistorien er blitt up-to-date