Belle Roscoe følger musikkens vei

november 29, 2015
Sist endret 
november 29, 2015

Australia om vinteren – Skandinavia på reiseruta

LONDON: Anført av søsknene Matty og Julia Gurry fra Melbourne, Australia, er Belle Roscoe blitt et internasjonalt band på vei opp og frem. Med sin nye bølge av indie pop/ rock sound og stil, har Belle Roscoe de siste tre årene fått en solid skare av fans i Europa og Australia, og har i det siste etablert en veldig kul klikk av bandets musikk i Storbritannia og da spesielt i London som for tiden er selve basen i Europa.

Etter å ha blitt valgt som første australske band til å avslutte Cannes Film Festival, flyttet Belle Roscoe til Paris der de samarbeidet med europeiske musikere, lagde episke indie-melodier og en moderne produksjon. Matty og Julia ble boende fire år i den franske hovedstaden.

Hit i England. Med melodien "Gun to my Head" er Belle Roscoe i ferd med å treffe den britiske musikk-nerven, og den blir snart fulgt opp med mer ny musikk. Matty og Julia vokste opp mellom det urbane Melbourne og strandlivet i Port Fairy i Victoria, Australia. I ung alder ble begge "tvunget" til å lære å spille piano og dessuten regelmessig bedt om å fremføre sanger til foreldrenes venner og gjester. Mattys far lærte 12-åringen å spille gitar, noe Matty senere lærte videre til Julia.

Musikalsk hjem. Barnas viktigste musikalske utdannelse kom fra storfamilien ulike anledninger. Uansett anledning - til jul, bursdager, bryllup, begravelser bar det tilbake til familiens irske aner. Gitarer, munnspill og til og med skjeer ble tatt i bruk da familien satte i gang med allsang. Matty og Julia vokste rett og slett opp med å synge tradisjonelle australske folkeviser, irske ballader og country-sanger.

Tok friår. Både Matty og Julia har brukt de siste årene til å reise frem og tilbake mellom Australia til Europa og spesielt Storbritannia. Som de fleste australiere tok de friår etter skolen og reiste med ryggsekk og gitar til så mange land som mulig, inkludert Frankrike, Italia, Nederland, Norge, Hellas, Sveits, Spania, Tyskland, Storbritannia, Irland, Skottland, Tyrkia, Asia og Indonesia.
Under et opphold i Frankrike i 2005 begynte søsknene å synge for å tjene litt penger slik at de kunne fortsette å reise, noe som igjen første betalte spillejobb i Paris. Etter den erfaringen dro Julia og Matty hjem for å fullføre utdannelse, trøste foreldrene før begge kunngjorde at de ville bli profesjonelle musikere. Dermed var Belle Roscoe et faktum, noe som senere har ført til utsolgte konserter i Paris, London, Melbourne og Bucuresti og nå klare til å spille på britiske og europeiske festivaler i 2016.

Personlige tekster. Både Matt og Julia skriver tekster og komponerer låter for Belle Roscoe. Det som startet med reiser til mange land har også ført til innflytelse og inspirasjon til musikken. Land som ble besøkt og utforsket har gitt erfaringer som utvilsomt gjenspeiles i tekster og melodier. Tekstene har en tendens til å spille på personlige og vanlige opplevelse, som kjærlighet- og hat-forhold til Paris, reiser og hindringer, nye og avsluttede kjærlighetsforhold, nye relasjoner når man er på tur og utfordringer i dagens musikkbransje.

Hjemme best. En gang i året returnerer Matty og Julia til Australia for å spille på festivaler og konserter langs østkysten, som The Caloundra Music Festival, Port Fairy Folk Festival, St Kilda Festival og The Australian Open; og for å være sammen med familien, Julias tvillingsøster og foreldrene. Etter hvert har de fått venner spredt over hele kloden, og holder kontakt med alle takket være e-post og sosiale medier som Whatsapp, Skype, Facebook og Viber! Men Julia og Matty innrømmer at ingenting er bedre enn å ta en øl med familie og venner på terrassen til familiens strandhus i Port Fairy, tross alt favorittstedet.

Australia og Europa. Planen er å spille på britiske og europeiske festivaler og å nyte fremgangen på verdensbasis. Bandet har satt av tid for å spille på konserter i Australia og vil returnere til London i slutten av januar for å spille flere konserter før turné i Nord- og Sør-Amerika og deretter komme tilbake til Europa i mai 2016.
Matty og Julia følger sin gamle oppskrift med å reise dit musikken tar dem. Hvis det betyr Norge, Nashville eller til hjertet av Afrika, så vil de nyte opplevelsen med å møte nytt publikum – og sikkert også fremgang. Se opp, for Belle Roscoe kan dukke opp på en scene eller en klubb nær deg.


PS: Belle Roscoe spiller på Berns i Stockholm den 3. desember.
Les mer om Belle Roscoe
Se og hør "Gun to my Head"

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu