Camping for familien - Våre 12 utvalgte i Nord Norge

januar 16, 2022
Sist endret 
januar 17, 2022

Nordland, Troms og Finnmark er perfekt for camping – eller bo i hytter, bobil og campingvogn

NORD-NORGE: Camping betyr at du kan oppleve mange deler av Norge, og feriere på dine egne premisser. Nivå på dagens campingplasser er stort sett høy og langt mer enn en teltplass. Her kan du bo og leve, ha tilgang til dusj og sanitære anlegg, lage mat og ofte med aktiviteter for familien i nærmiljøet. Vi kårer ikke beste campingplass i Nordland, Troms og Finnmark, og tviler på om det er mulig. Men inkluderer i denne omgang noen av de beste for camping i Nord-Norge. På campingplasser er det som regel også områder for campingvogn og bobiler.

Selvsagt kan du campe ute i naturen, men campingplasser har litt ekstra komfort. Dessuten betyr camping også hyggelige møtested.

Camping Finnmark

Sosialt: Campinglivet er sosialt, også på lange sommerkvelder i Karasjok.
Sosialt: Campinglivet er sosialt, også på lange sommerkvelder i Karasjok.

Karasjok Camping

Spesialitet: Kort til natur-opplevelser, fotturer og fiske, kun 20 km til finskegrensa. Utendørs boblebad, men se opp for mygg. Adresse: Avjovargeaidnu 88, 9730 Karasjok.

Hvor og hva? Et rolig sted med utsikt nær sentrum i Karasjok. Egentlig et flott sted å stoppe midt mellom øst og vest i Finnmark. Her finnes finsk badstu, grillhytte og et stort samisk telt for gjestene, også kalt lavvu. Hyttene har dusj, wc, kjøkken og soverom. Det finnes også enklere hytter med og uten vann. Selvsagt god plass for telt, bobil og campingvogner.

Alta Strand Camping & Apartment

Hva og hvor: Ligger på en gress-slette ved Altaelva med både hytter, leiligheter og caravan-plasser. Gratis internett på hele området.

Hytter med kjøleskap, vannkoker, Spisestue og felles dusj og toalett. Bungalower med badstue, eget bad og kjøkken, flere soverom.

Ekstra: Her er over 50 strømpunkter plassert nært toalett, dusj og andre fasiliteter. Utendørs grillplass og benker. Åpent hele året. Adresse: Steinfossveien 29, 9518 Alta.

Alta Strand Camping & Apartment, ligger kloss til Altaelva.
Alta Strand Camping & Apartment, ligger kloss til Altaelva. Foto: Vidar Hoel.

Alta River Camping

Som navnet forteller, Alta River Camping ligger også ved bredden av Altaelva i området Øvre Alta. Det betyr at du kan bli med på en tur med elvebåt om sommeren. Plassen ligger 6 km sør for sentrum av Alta, som byr på mange aktiviteter, spesielt innen fiske og friluftsliv.

Service: Hytter, leiligheter, rom og camping. Kjøkken og tv-stue. Plass for vogner og bobiler. Adresse: Steinfossveien 5, 9518 Alta.

Glade lakser: Camping ved Stabburselva der gjester prøver fiskelykken.
Glade lakser: Camping ved Stabburselva der gjester prøver fiskelykken.

Stabbursdalen Resort

Hva og hvor: Dette stedet ligger der Stabburselva møter Porsangerfjorden, 15 km nord for Lakselv, i hjertet av Finnmark. Sentret har hytter, teltplass like ved elva og plasser for caravan med strøm. Pluss restaurant og grillhytte med alle rettigheter.

Spesialitet: Nær fem elver, innsjøer, fiske i sjøen og jaktterreng. Rett til fiske i Stabburselva fra 1. juni til 31. august for inntil to dager. Eget røykeri for laks. Adresse: Stabbursnes, 9700 Lakselv.

Kirkeporten heter dette hullet i Skarsvåg, i en natur som ikke blir villere.
Kirkeporten heter dette hullet i Skarsvåg, i en natur som ikke blir villere.

Kirkeporten – Verdens nordligste camping

Hva og hvor: Kirkeporten Camping ligger på Magerøya i Vest Finnmark. Verdens nordligste camping har hytter, gjestehus med dusj og toalett. Plass for campingvogner og bobiler med strøm og en teltplass plassert ved idylliske Storvannet. Ja, stedet er idyllisk når været er bra, men uvær har jo også sin sjarm.

Spesialitet: I Skarsvåg bor du midt i naturen, et utgangspunkt for fiske og båttur på havet og fottur under midnattssola. Like ved Nordkapp. Adresse: Skutnesveien 4, 9763 Skarsvåg.

Camping Troms

Tromsø Lodge & Camping i Tromsdalen.
Tromsø Lodge & Camping i Tromsdalen.

Tromsø Lodge & Camping

Hva og hvor: Denne ligger på fastlandet i Tromsø, fra en bydel du kan gå til sentrum. Stedet har 58 hytter fordelt på fem kategorier – fra hytte med to soverom til økonomisk alternativ med kun to senger. Plass for bobil og campingvogn hele året, og gratis wifi.

Spesialitet: Midt i naturen og så nært byen. Her kan du starte dagen med en frokost-buffet i restauranten. Adresse: Arthur Arntzens Veg 10, 9020 Tromsdalen.

Bardu Camping


Hva, hvor: Hele 60 plasser for bobil og campingvogner med strømtilkobling. Teltcamping. Med vinter-isolerte familiehytter, sommerhytter og perfekt for fisking og turer. Tømmestasjon for bobiler og campingvogner. Stort lekeområde for barn.

Spesialitet: Beliggenheten langs E& nord for Setermoen, mellom Polarbadet og Polar Zoo. Kort vei til Målselvfossen. Adresse: Idrettsveien 2, 9365 Bardu.

Sandnes Fjord Camping

Denne ligger ved E6 i Straumfjord i Nordreisa kommune, 10 km nord for Storslett. Dette er et typisk stoppested mellom attraksjoner i Troms og Vest Finnmark. Campingen ligger ved fjorden med gode muligheter for fisking av torsk, sei og sjøørret. Grillplass på campen. Teltplass, hytter og plass for campingvogn og campingbil.

Spesialitet: Prøv en fjellvandring i skog og mark, for eksempel til Fosselvfossen. Adresse: Straumfjord Øst, 9551 Storslett.

Camping Nordland

Restauranten på Ramberg Gjestegård har hevet nivået på maten.
Restauranten på Ramberg Gjestegård har hevet nivået på maten.

Ramberg Gjestegård, Lofoten

Hva og hvor: Dette er vestsiden av Lofoten, på Flakstadøya der du bor ved ei hvit sandstrand med mye natur i området. Stor camping, flotte hytter og en utmerket restaurant. Det siste er ikke vanlig på en norsk camping. Her kan du nyte naturen uten store folkemengder.

Spesialitet: Ramberg er perfekt både for land og vann. En camping både for sommer som vinter – både midnattssol og nordlys. Bra for sykkelturer og kort vei til Reine, Henningsvær og Svolvær. Adresse: 8380 Ramberg.

DEN NYE GUIDEN OM NORSK AKEVITT

Ut på fjorden på et brett - hos Ramberg Gjestegård i Lofoten.
Ut på fjorden på et brett - hos Ramberg Gjestegård i Lofoten.

Ballangen Camping

Hva og hvor? Med filosofi om en familie-camping med et godt og hyggelig miljø med varierte aktiviteter. Etablert i 1964 og senere kåret til Norges beste campingplass av Norsk Caravan Club. Et populært feriested i Ballangen.

Aktiviteter som vannrutsjebane, basseng, trampoliner og fotball-bane. For de minste er lekeplass og kaniner til stor glede. Badestrand og fiskemuligheter. Kun 40 km fra Narvik.

Spesialitet: Skjomen Golfbane ligger bare 30 km unna campingen. Adresse: Stor Ballangen, 8540 Ballangen

Innkjørsel til idylliske Ballangen Camping i Nordland.
Innkjørsel til idylliske Ballangen Camping i Nordland.

Polarcamp

Polarcamp er mer enn camping og hytter, i dette området av Nordland er det mulighet for mange opplevelser. Stedet er omringet av dype daler og lange fjorder. Fjordene er fulle av fisk, men også en selkoloni og grindhval. Campingen ligger på grensen til Polarsirkelen og ikke langt unna Svartisen.

Spesialitet: Café med alle rettigheter og husets «fish & chips» er utmerket. Eller du kan lage maten selv. Eneste campingplass i Norge med eget kildevann i springen. Adresse: 8754 Øresvik, Nordland.

Fra Polarcamp kan du ta en båttur rett inn i en foss.
Fra Polarcamp kan du ta en båttur rett inn i en foss.

Havblikk Camping, Nesna

Hva og hvor? Navnet står i stil til plassering – ved Kystriksveien 65 km vest for Mo i Rana. Her kan du velge om du vil være i sentrum med liv og røre, eller i roligere omgivelser. Teltplassene på Sjåberget har unik utsikt over hav, øyer og småbothavna. God plass for bobil og caravan.

Spesialitet: Reis med Hurtigbåt og Travelpass mellom alle øyene. Aktiviteter for barn og bra restaurant. Adresse: Sjåberget 3, 8700 Nesna.

SOLBLIKK: Camping i midnattSsol, som her på Havblikk i Nesna.
SOLBLIKK: Camping i midnattSsol, som her på Havblikk i Nesna.

ALTA OG JAKTEN PÅ HIMMELSKE FENOMEN

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu