Dublin intim som en irsk pub

januar 6, 2015
Sist endret 
januar 6, 2015

Vennlig som en landsby og intim som en pub

DUBLIN: Det er helt sant. I Irland er “a local” ikke en person. Det er det pub. Men hvilken pub? Er det en som ikke stenger før ved daggry, eller er det din B & B-vert har det beste øl? Mot slutten av dagen spiller det egentlig ingen rolle. Uansett pub i Dublin vil den være ekte vare. Dropp inn og møt en vert som serverer ekte pints, du vil oppleve en god samtale og treffe de ekte stamgjestene.

The Black Stuff:
Panoramautsikt. Gravity Bar hos Guinness Storehouse er som et fuglerede i glass, med utsikt som strekker seg fra hustak til parkområder og til fjellene. Du tar turen gjennom Storehouse syv etasjer, lukter hva som foregår inne i verdens mest berømte bryggeri. Deretter lærer du hemmeligheten med å tappe den perfekte halvliter.

Møt lokale:
Jeg oppdaget at det irske folk er naturlig, selskapelig anlagt og pratsom, som gjerne slår av en prat med totalt fremmede. Vær deg selv, er mitt beste råd når du møter folk, og husk at Irlands varierende vær som utgangspunkt alltid er et bra tema.

En kveld på byen:
Jeg feiret nyttårsaften i Dublin, og det var ganske unikt. Jeg kan ikke tenke på noe annet sted som kan være mer perfekt for en storby feiring og samtidig ha en koselig stemning. Pubene var selvsagt overfylt av muntre dublinere, som drakk Guinness og nøt inngangen til et nytt år. Kveldens høydepunktet var definitivt en uforglemmelig nyttårskonsert på College Green i hjertet av Dublin. Med musikk av det irske bandet Kodaline kunne starten på 2015 knapt vært bedre.

Lokal mat:
Irland er kjent for sitt grønne landskap, havet, stemningen i byene og et varmt og vennlig folkeslag. Men det er slett ikke overraskende at folk kommer for å smake på lokal mat og drikke. Irland har en naturlig og ærlig tilnærming til mat. Takket være mildt klima, rent hav, fjell, tåke, små, grønne enger, så blir råvarene både friske og ferske. Du kan besøke produsenter, bli med på matfestivaler, lære tradisjonelle metoder eller bare delta i samtalen på et bakeri, på bryggekanten eller i baren. Irland har tro på mindre produsenter, besøkende tror på lokal mat og vi tror på det personlige.

Lunsj og middag:
The Pig’s Ear i Nassau Street kan beskrives som "en irsk restaurant som serverer god, ærlig irsk kost med en moderne vri". Stedets meny er spesielt slående fordi hvert enkelt rett har et irsk navn eller en irsk vri.
Det kan være navn på et sted eller leverandøren, en bestemt metode, eller en tradisjonell rett - fra bløte svisker til røkt Gubbeen krem, og fra Gold River Farm rødbeter til Mourne Crab majones og Lough Erne Shepherd Pie. Oversettelser av matretter er ikke enkelt.

Kunst er gratis:
Dublins gallerier og museer har uvurderlige skatter og du kan avlegge besøk helt gratis. Se en imponerende gull-krage fra bronsealderen på Nasjonalmuseet, inkludert et av Caravaggios mesterverk, The Talking of Christ. Nasjonalgalleriet har en samling som inkluderer Van Gogh, Monet, Titian, Rubens, Van Dyck og den irsk ekspresjonisten Jack B Yeats. Opplev et kunstnerisk kaos i Francis Bacons Studio på Hugh Lane Gallery og legg gjerne turen innom Museum of Modern Art. Alt uten å bruke en euro.

Time out:
Det beste området for å slappe litt av er langs elven Liffey. Hvilken som helst bro virker som en catwalk av arkitektur som utfolder seg. Husk hva poeten Seamus Heaney sa: «Vikingene kommer dampende opp Liffey". Tross alt, Dublin er en Viking by – men også vennlig som en landsby og intim som en pub.

KLIKK for mer om Dublin og Irland

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu