Grotesk erotisk kunst i London. Kun for voksne

oktober 12, 2020
Sist endret 
oktober 12, 2020

Slipp fantasien løs med nakne kropper, kunst på vegger og erotiske maiskolber i en opera-forestilling

LONDON KUNST: Fersk samtidskunst kommer til byen, stengte gallerier åpner og museer viser kunst etter måneder med Corona-stengt. Men i denne omgang er det ikke et av de berømte og tradisjonelle museer i sentrale strøk, men kunst-sentret Zabludowicz nord i byen som både  stjeler show og overskrifter. Amerikanske Trulee Hall viser det som oppfattes som grotesk, mens alle er enige at dette er en erotisk opplevelse. Grotesk, burlesk og erotisk kunst  i London.

En lang video i all sin nakenhet: Erotisk kunst i London pg temmelig spesielt
En lang video i all sin nakenhet: Erotisk kunst i London pg temmelig spesielt


«Dette er først og fremst en utstilling som handler om kvinner», slo Trulee Hall fast da vi traff henne hos Zabludowicz Collection i Kentish Town, Nord London. Kanskje var det derfor så mange kvinner kom for å se hennes første utstilling i England. Dette er et kunst-show og meta-fortelling som Hall har forberedt de siste to årene og der hun viser avdelinger med en rekke videoer, malerier og skulpturer - i en tidligere metodistkirke. Med masse kvinner involvert.

Scene fra en video med sexy og nakne kropper som strever etter oppmerksomhet.
Scene fra en video med sexy og nakne kropper som strever etter oppmerksomhet.

Lang sex-video

«Inspirasjon har jeg hentet fra min barndom», sa Trulee Hall da vi møtte henne i det ikoniske  galleriet som viser samtidskunst. Hun er oppvokst i staten Georgia, USA, og nå bosatt i Los Angeles. Etter å ha opplevd en opera-forestilling gjennom en erotisk- og sex-video som varte i 41 minutter, kan man lure på hvilken oppvekst unge Trulee hadde. På den annen side – kunstneren er ikke den første amerikaner som viser til barndommen når en historie skal forklares.
Hall er midt i 40-årene og har erfaring fra film, kunst og faktisk fra fornøyelsesparker i USA. Som barn sang hun i kirkekor og senere forsøkte hun seg som pop-rock-musiker.

To av hoved-personene i den lange erotiske videoen
To av hoved-personene i den lange erotiske videoen
Minner dette om "Skrik" ? I så fall rop om å holde barn unna denne kunst-opplevelsen i London
Et utsnitt som kan minne om "Skrik". I så fall rop om å holde barn unna denne kunst-opplevelsen i London


Ikke for barn
Dette er en forestilling som ikke passer for barn, samtidig som voksne mest sannsynlig vil ha en unik opplevelse. Med gigantiske fallos-symbol, altså det mannlige kjønnsorgan, presentert som mais-rør, med humor, erotisk og grotesk, med mareritt-monstre og sexy og nakne kropper som strever etter oppmerksomhet. Som fremstiller ekte og falsk, kjønn og seksualitet, objekt og subjekt, dominerende og underdanig, dumt og alvorlig. Alt innpakket med  operamusikk.
«Fallos-symbolet forkledd som mais-rør er i denne sammenheng et symbol på kvinnelig kraft – og et verktøy til selv-glede», forklarer Hall. Dette er et nytt avsnitt i operaens lange og likevel oversett innflytelse i samtidskunst.

Et av flere maleri som også har sin plass i denne kunst-utstillingen
Et av flere maleri som også har sin plass i denne kunst-utstillingen

Herregud – hva er dette?

Mange av dere som ikke har opplevd forestilling og utstilling vil nok si: «Herregud, hva er nå dette...?
Ikke vær forvirret. Frem til midten av mars 2021 kan du se utstillingen. Da bør du slippe deg løs og absorbere en salig blanding av installasjoner, video, kunst på veggene, svære maiskolber i gull og mye musikk. Du finner garantert ikke noe lignende andre steder i byen. Dette er en meta-forestilling med erotisk kunst i London som kan sees i sammenheng med både fortid og nåtid.
Det var først i etterkant jeg fant ut at kunstner Trulee Hall vokste opp i en stat med stor mais-produksjon.

Trulee Hall har hentet inspirasjon fra sin oppvekst i en stat som produserer mye mais
Trulee Hall har hentet inspirasjon fra sin oppvekst i en stat som produserer mye mais


Besøk Zabludowicz Collection og opplev «Hot with Excess: A Season of Contemporary Artists’ Opera”. Address: 176 Prince of Wales Road, London NW5 3PT. Tube: Chalk Farm
Fri inngang, men du må forhåndsbestille din billett

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu