Historisk pris til eventyrslott med spøkelse

november 28, 2017
Sist endret 
november 28, 2017

Prisen som Årets hotell til Dalen Hotell ble delt ut under en seremoni på Barberstown Castle i nærheten av Dublin i Irland – priser til hotell som går under paraplyen Historiske Hotell i Europa. I alt åtte hotell i ulike klasser ble i denne omgang beæret med utmerkelser. Felles for samtlige henger sammen med unike og kulturelle egenskaper – som spenner fra bryllup til gode restauranter.

Vertskap. Dalen Hotell gikk til topps i klassen for beste vertskap – altså som ”Host of the Year”. Hotellet ble bygget i 1894 langt inne i granskogen i Telemark -  stort og gult i nasjonalromantisk drakestil med tårn, spir, altaner, gesimser og det hele. Som et eventyrslott.
TV og minibar finnes ikke, derimot kan du slappe av i fantastiske salonger, og maken til spisesal skal man lete lenge etter. At Dalen både hadde innlagt vann og elektrisitet fra første dag, var viktig både for kongelige og velbeslåtte gjester.

Spøkelse. Blant gjestene var også Miss Greenfield fra England, som år etter år bodde her i uker og måneder og alltid på rom 17. Det sies at hun går igjen som spøkelse. Som en gest til den engelske kvinnen, har hotellet fortsatt reservert bord med navnet "The English Lady" i spisesalen der det alltid serveres fjellørret med rømme. Prisverdig, det også.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu