Hotell i særklasse – et palass ved Rødehavet

oktober 1, 2017
Sist endret 
april 12, 2022

Hotell med 6 stjerner, 4 barer, man spiser i 8 restauranter og bader i 7 bassenger

HURGHADA, EGYPT: Alle hotellkonger har en kongstanke, så også 83 år gamle Mr Abdel Moneim Shahein, en trivelig og meget travel egypter som på ganske få år bygde fire topp-hotell etter sine egne visjoner. Før hotellet i Hurghada hadde Shahein ærverdig Baron i Heliopolis i Kairo hvor han vokste opp og som gutt startet opp og frem med å være te-gutt. Altså løpe mellom butikker og folk med varm rykende te. Han jobbet en tid på en bensinstasjon og i butikken hos en jødisk herre som drev manufaktur. Da denne ville selge så Mr Shahein sitt snitt å kjøpe butikken og grunnlaget var lagt.


Hotell med seks stjerner

Kongstanken bærer navnet Baron Palace Sahl Hasheesh, et seks stjerners hotell åpnet for fem år siden. Dette er intet mindre enn en palass i tradisjonell arabisk stil. Her blir gjester ønsket velkommen med høflige bukk og velkomstdrikk servert av vakre thailandske kvinner, ferskpresset juice og kalde kluter og en desk for gjester og en annen for bagasje. Du blir også møtt av duft fra ferske blomster – avgjort en Royal mottakelse.
Håndlaget fliser på blankpolert gulv er ikke i marmor, men porselen som skinner som solen. Alt i lobbyen er håndlaget, også den enorme lysekronen i taket som direktør Tamer fortalte kostet 75000 euro. Lobbyen er stor og innbydende med myke møbler i duse farger, høyt og luftige med enorme lysekroner i krystall og gull, pluss behagelig musikk og smilende engler som du bare aner i bakgrunnen.

Nyt utsikten

Rommene til gjester er ganske like, men i tre kategorier fordelt i de fire fløyene. Familier med barn, voksne uten barn og nygifte samt business. Det finnes varianter og dess høyere opp dess flottere utsikt. Imidlertid nyter alle utsikt mot hagene, basseng eller havet.  Rommene er romslige med bad og altan. Kjøleskapet har alt en trenger og her er TV med mange  kanaler. Sengene er et kapitel for seg selv, store og deilige. Dette hotellet er stort, med 684 rom fordelt på 4 etasjer og to suiter med egne bassenger  med sjøvann og solterrasser.


Mat og drikke

Med åtte restauranter skal man være temmelig blasert om man ikke finner noe som tilfredsstiller - med indisk, thai, libanesisk, japansk, mexicansk, italiensk og arabisk. Red Sea Restaurant disker opp med buffeer tre ganger daglig med fisk og kjøtt, barbecue, salater, sushi og pasta til risretter i alle varianter. Laks og flere andre påleggsfisk, oster, kjøttpålegg, frukt og grønt i store mengder og bakverk fra hele verden. Legg til et rikelig kakebord for de kakeglade og på kvelden et 20 meter langt dessertbord.
Maten nytes inne eller ute på den store terrassen med utsikt mot hage og havet. Her sitter man omgitt av vannfall, fontener og det mektige Rødehavet nedenfor. Servicen er upåklagelig. Pent kledde servitører er der så snart du legger øynene på dem, alltid smilende, blide og diskre.

Syv basseng

Barnebassenget er innrammet av lave blomsterbusker og sten-gjerde og med sklier og looper. Så er det et større for familier med barn og et basseng som synes å gå i ett med havet. Her er det kun voksne som kan svømme og nyte livet i sittegrupper ved en restauranten - eller henge på bassengkanten med en drink og se sola gå ned i det mektige Rødehavet.
Av tilsammen syv basseng finnes et for trening tilknyttet spa, trim og skjønnhetsfløyet. Dette er en verden helt utenom det vanlige og med tilbud om ulik massasje i duse lekre omgivelser. Alt ånder av fred og dufter himmelsk. Spaavdelingen har også tyrkisk bad, Jacuzzi og en avdeling for avslapping som bare må oppleves.


Rett ved havet

Ute i hagene går man på silkemyke plener og med fargerike blomster og palmetrær overalt. Utenfor ligger Rødehavet og sandstrender som strekker seg endeløst nordover mot Hurghada og sørover mot Marsa Alam. Jeg trengte bare å gå ti meter ut i sjøen for å få fine snorkel-opplevelse. Solsenger, parasoller, håndklær og store solsenger er gratis – og ekstraservicen var mannen som gikk rundt og sprayet oss med friskt mintvann.


Hotell i særklasse

En gang om dagen er det bussforbindelse til Hurghada, mens en drosje til byen kosten 30 kroner. Ti minutter unna ligger varehuset Zenzo med et stort utvalg av butikker, mens man både kan leie hester eller ri på kameler langs stranden. Men man vil helst ikke være for lenge borte fra hotellet. Atmosfæren, servicen, maten og omgivelser gjør at Baron Palace Sahl Hasheesh er et hotell i særklasse

 

Voksen kvinne fra Ålesund som elsker å besøke nye land, bli kjent med folk og kulturer. Det har gitt unike opplevelser, nysgjerrighet og flotte vennskap har oppstått.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu