Karneval i Cádiz er humor på kunstnerisk nivå

september 9, 2017
Sist endret 
september 9, 2017

Start planlegging – gå ikke glipp av neste karneval

Cádiz er Spanias musikalske havneby hvor det årlige karneval er ”Folkets Fiesta”. I 2018 begynner karneval 11. februar, noe som fører til minst ti dager med ablegøyer, prosesjoner, konserter og gatefester , akkompagnert av fyrverkeri, señoritas og gitarer.

Høydepunkt. Et daglige høydepunkt i Cádiz er en slags konkurranse mellom det som heter chirigotas – altså et mannskor, ofte i drag, som utfører satiriske sketsjer over hele gamlebyen. Det er  morsomt, selv for dere som ikke snakker et ord spansk.

Det kan virke som karneval i Cádiz har en link til karnevalet i Venezia, kanskje ikke så merkelig ettersom begge er gamle havnebyer med lange tradisjoner. Karneval i Cadiz er kjent som Fastland-Spanias kreative og morsomste, og de som driver med dette bruker resten av året til å forberede neste karneval.

Morsomt og seriøst. I tillegg til satiriske sanggrupper kan du vente deg kor i gatene som både kan være morsomme og seriøse – og har ofte med strengeinstrumenter.
Comparsas er de mest seriøse sangerne, kjent for sine mer klassiske musikalske talenter og seriøst innholdet i sine sanger.

Du vil også oppleve kvartetter eller mindre grupper som ofte ikke holder seg til noen vedtatte  tradisjoner, pluss såkalte romanceros som stiller opp alene og bare underholder på sin måte. Alt er tillatt - dette er tross alt karneval i Cádiz
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu