Kunst London; Et steg inn i en gåtefull verden

januar 20, 2019
Sist endret 
januar 20, 2019

Fra gamle mestre til moderne kunst, skulptur, foto og impresjonistiske malerier

LONDON KUNST: Som kunst-interessert gjest vandrer du langs lyse vegger fulle av malerier, skulpturer, vakker keramiske verk, fotografier og til og med enkelte installasjoner på den årlige kunstmessen London Art Fair i Business Design Center. Hvert år viser mer enn 130 gallerier variert samtidskunst på denne messen som sparker i gang et nytt kunstår med noen av dagens kunstnere – med kunst av mindre kjente gallerier. For deg som ikke er klar over alt London har å by på – dette er absolutt også en kunstby.

Kunstprosjekt. Ved siden av selve kunstmessen hadde årets utgave et kritisk blikk på utviklingen i verdens samtidskunst, med fokus på Latin-Amerika. Hvert år lanserer London Art Fair noe ekstra, i år med fokus på dialoger, keramikk og fotokunst.

Gallerier. Blant respekterte og moderne gallerier fra hele verden fant vi også variert kunst hos London-baserte James Freeman Gallery, Tag Fine Arts og Modern Ground, samt malerier og grafikk presentert av Arusha Gallery fra Edinburgh.

Installasjonen "Dare" av den britiske kunstneren Gail Olding, og presentert av Modern Ground, var inspirert av et dikt og beskriver en båt-reise gjennom grovt farvann, et motiv fra livets reise med en stor svane på fast grunn. En slags beskrivelse av livet og muligheter vi alle deler og må oppfylle.

Nye kunstmesser. Men London har mye mer å by på. I løpet av året finner du store og årlige kunstmesser som Frieze i oktober, Affordable Art Fair Battersea i mars, en messe som flytter til bydelen Hampstead i midten av mai. Pluss enda flere kunst- og antikvitetsmesser praktisk talt hele året. Rimeligst moderne kunst selges avgjort på Affordable Art Fair.

Kunst London. Det finnes en messe for alle i London; enten du er en erfaren samler eller bare leter etter et rimelig kunstverk til å pryde veggen hjemme. Enten du elsker gamle mestre eller moderne kunst, skulptur eller impresjonistiske malerier, London har det meste. I tillegg også   kunstgallerier som dekker dine behov. Det er bare å komme seg rundt i byen på en vandring i kunstens forunderlige verden. Husk London Art Fair i bydelen Angel.

Museer. Mye annet å se frem til i løpet av 2019. V & A viser en stor utstilling dedikert til House of Dior, over 500 gjenstander og 200 sjeldne haute couture plagg. V & A Museum, London.
For å markere 500-årsdagen for Leonardo da Vincis død, vises 144 av hans tegninger på 12 utstillinger over hele Storbritannia. Deretter blir tegningene samlet i Queen's Gallery i Buckingham Palace i mai 2019.
Fra mars til august presenterer Tate Britain, London, den største samlingen av kunstverk av den nederlandske impresjonisten Van Gogh.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu