Lager storslått gatekunst ved norskegrensen

juli 11, 2017
Sist endret 
juli 11, 2017

VÄRMLAND: Kunst til alle! Festivalen Artscape i Värmland like over grensen fra Østlandet har invitert 26 kunstnere fra alle verdensdeler for å dekorere med storslåtte veggmalerier og installasjoner. Fra 24. juli til 18. august vil kunstnerne skape storskala gatekunst i Arvika, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Munkfors, Sunne, Säffle, Torsby og Årjäng. Det vil også bli arrangert en rekke workshops hvor besøkende i alle aldre kan prøve seg på gatekunst.

Årets prosjekt, som er kalt «White Moose Project», er Artscapes hittil største og vil inkludere gratis kunstnerforedrag og paneldiskusjon. Artscape mener at god kunst ikke bør være begrenset til kun gallerier og museer.

Et skue. Grunnlegger og leder for Artscape, Daniel Wakeham, forteller at festivalen aldri tidligere har tatt for seg et så stort geografisk område.

– Vi skal ta for oss ti kommuner på én gang, og binde alle sammen med kunstprosjektet vi har kalt «White Moose Project». Navnet kommer av at vi tar kunsten med ut på landsbygden. Jeg tror ikke noen har gjennomført et lignende prosjekt i verden som er så stort geografisk, sier Wakeham.

– Navnet kommer av at vi tar kunsten med ut på landsbygden. Det er ganske unikt fordi slike prosjekter normalt finner sted i byer og urbane områder, sier Wakeham.
Administrerende direktør i Visit Värmland, Jonas Jacobsson, oppfordrer nordmenn til å ta turen over grensen i sommer for se storslåtte dekorasjoner.

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu