Londons beste irske pub og tørr humor

april 9, 2018
Sist endret 
april 9, 2018

“Off the lash and on the lash”. Uansett hva det betyr, er jeg helt enig.

LONDON: Hvis du er på utkikk etter noe erke-irsk under ditt besøk i London, har du mest sannsynlig kommet til rett sted. Nærmere bestemt til hovedgaten i bydelen Stoke Newington litt nord i hovedstaden. Inne bak den relativt lille røde og sorte fronten med noen frost-lignende vinduer finner du Auld Shillelagh, og er du ikke irsk bør du i det minste være edru for å uttale navnet. Gjester og de som jobber på den irske puben leverer sannsynligvis den varmeste velkomst du kan regne med her i bydelen.

Autentisk. "Den mest autentiske irske puben utenfor Irland", slår den irske storavisen Irish Times fast. Jeg besøkte puben i mars for finne ut hvordan de feiret St Patrick's Day, altså Irlands nasjonaldag. Det var veldig gøy, men samtidig må det innrømmes at huset var så pakket at mitt neste besøk sikkert blir lagt til en mer vanlig dag eller kveld. Selv eieren, Tomas Leydon, foretrakk lange pauser utendørs fra galskapen inne i puben.

Sort øl og tørr humor. Hva er det som gjør akkurat denne lille puben så ekte irsk? Musikalske kvelder med fotstamping og feler setter selvsagt sitt preg, men egentlig er dette et sted for glede, store skjermer med irsk rugby på kampdager og selvsagt Guinness, det svarte ølet for å skylle ned potetchips. Og vi må for all del ikke glemme staben bak bardisken – det er gutter og jenter med utpreget sans for tørr humor.

Stort hjerte. Takene inne i puben er dekket av et hav av grønt, flagg og store vimpler, noe som også gir følelsen av å være i Irland. Pubeier Tomas har holdt dette unikt irsk i 27 år og driver en ukomplisert, ærlig pub med et stort hjerte - og en passe stor øl-hage.

Slagordet. I boken "111 London Pubs & Bars" skriver Laura Richards: "Det blir et ekte irsk party når Shillelagh hvert år i mars arrangerer det som utvilsomt er den beste St Patrick-festen i hovedstaden".
Mest sannsynlig står forklaringen skrevet på keltisk høyt over pianoet inne i lokalet;  “Off the lash and on the lash”. Uansett hva disse ordene betyr, så er jeg helt enig.

Auld Shillelagh Adresse: 195 Stoke Newington Church Street N16. Åpent fra kl 11 til sent
Reisen: Dalston Kingsland Overground eller Bus 393 fra Camden
Når du blir sulten, prøv L'Antica Pizzeria da Michele i samme gate.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu