Magisk matreise til sjøs – mellom Kiel og Oslo

mai 14, 2017
Sist endret 
mai 14, 2017

Ferie med fersk sjømat, delikatesser og ekstra mørnet kjøtt

COLOR MAGIC: En kulinarisk sjøreise. Om du planlegger en reise mellom Nord-Tyskland og Oslo, så er dette skipet et godt og behagelig alternativ til fly, fremfor alt om du også har bil. Color Magic er nemlig  en kombinasjon av cruiseskip og  bilferge med nok aktiviteter for å takle den 20-timers lange turen – ikke minst vil det varierte mattilbudet til rimelige priser gjøre overfarten til en nytelse. Jeg tør påstå at maten som serveres på Color Magic er av høy kvalitet og minst like velsmakende som de beste restaurantene på land.

Grand Buffet. Historisk har fergemat og koldtbord et variert rykte. Etter litt undersøkelse  endte jeg likevel opp på restauranten Grand Buffet og ble imponert over utvalget av kalde og varme retter - etter hvert også den eksepsjonelt høye standarden. Fisk og sjømat var så fersk at jeg nesten trodde den nylig var hentet direkte opp fra Østersjøen.

Nøkkelen til å nyte enhver buffet er å planlegge måltidet. Jeg startet med sjøkreps, blåskjell, reker og annen sjømat. Så gikk jeg videre med nygrillet kylling og mørt oksekjøtt, før jeg var innom  salatbaren og et uendelig utvalg av desserter og kaker. Barna flokket seg rundt en spesiell oppsats med pølser, pizza og søtsaker. Min buffet er den beste jeg noensinne har smakt til sjøs, og det er grunnen til at jeg endte opp på en slags magisk matreise. Pris for Grand Buffet: 35 Euro / NOK 329

Ekstra opplevelse. Color Magic har også et par andre og dyrere alternativ. Oceanic à la Carte Restaurant er den som ligger bakerst i skipet med de enorme vinduene og en imponerende utsikt. På restauranten Manhattan Gourmet like ved Oceanic serverer meny med fem til sju retter med inspirasjon fra ulike deler av verden. Her får du også en vinekspert på kjøpet. Disse to spisestedene har avgjort noe ekstra over seg. På Oceanic serveres  skipets berømte T-bone steak, av kjøtt som er ekstra godt mørnet over lengre tid enn det som er tillatt i Norge. Kjøttet er lagret i Tyskland.

Pizza og cocktail. Mama Bella Pizza Ristorante er populær blant de som elsker pizza og pasta. På promenadedekket finnes også Cafe Oriental som holder åpen hele døgnet. Glem heller ikke tre barer, en pub og panoramautsikt, levende musikk og nylagde cocktail i  Observation Lounge høyt over havet.
Etter all sjømat og laks røkt ombord i skipet, kan du nyte livet i barene, på diskoteket, med levende musikk og et forrykende show levert av et utvalg av Skandinavias beste musikalske sangere.
Men sjøreisen mellom Kiel og Oslo er altfor kort for å smake på all mat som tilbys, og selv magiske reiser har en slutt. Trøsten får være at det er ny avgang hver eneste dag – i den ene eller andre retning.

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu