• Kina

Min by: Guangzhou, Sør Kina

MIN BY: Guangzhou, Sør Kina

Navn: Carol Xiao
Født: 1983
Yrke: Reisereporter

Hvor bor du?
Guangzhou

Her vokste jeg opp:
I byen Meizhou som ligger i provinsen Guangdong

Derfor velger jeg Guangzhou:
Guangzhou er en omgjengelig by, så levende, pragmatisk og samtidig en by med stort og variert tilbud av gourmetmat.

Mitt første minne:
Det er en stor by, full av høye bygninger, kjøpesentre, ganske forskjellig fra den lille byen jeg opprinnelig kommer fra. Her kan du finne noe å spise døgnet rundt.

Mitt favoritt spisested:
Yin Sheng Hui. Det er en bra restaurant som også har en vakker uteplass. Ligger i en av de berømte parkene i Guangzhou. Her kan du nyte livet og slappe av under skyggefulle trær. Fredelig og rolig. Maten er tradisjonell kantonesisk, og den er alltid utmerket.
Adresse: Huang Huagang Hage, No.79 Xianlie Zhong Road, Yuexiu District, Guangzhou. Ingen nettside.

Hva spiser du?
Krabbe, kylling og det vi kaller for cellofan-nudler.

Her møter jeg venner:
Taikoo Hui er et stort lukseriøs kjøpesenter, som har terrasse, hageområde og forskjellige typer restauranter og kafeer. www.taikoohui.com
Adresse: No 383, Tianhe Road, Tianhe District, Guangzhou.

Min favoritt bar:
Den er en del av ”Restaurant1920” – en tysk restaurant med terrasse-bar. Perfekt for middag sammen med venner, og deretter flytter vi ut på terrassen for en drink.
Adresse: Floor 4, No.1 Jianshe Six Road, Yuexiu District, Guangzhou.

Beste sted for første date?
Tianhe Nan Road er et bolig- og handelsområde med kafeer, butikker og barer. Her får jeg en romantisk følelse.

Mitt hemmelige sted:
Det er en liten gate nær Chen Clan Academy. Typisk kantonesisk matområde for å nyte sjømat, BBQ med øl i en veldig tradisjonell kantonesisk måte.
Adresse: Bak Chen Clan Academy kvartalet, No.34 En Long Li, Zhongshan 7 Road, Liwan Distrikt, Guangzhou

Mitt beste råd:
Guangzhou handler mye om mat og et liv på den tradisjonell måten. Her bør du besøke Chen Clan Academy, Guangxiao Temple, ta en båttur på Pearl River og en tur opp i den nye Guangzhou Tower for den store oversikt over byen.

Favoritt butikk:
Jeg har egentlig ikke en favoritt butikk, men heller et sted som er hyggelig å møte venner, spise og kanskje finne noe spesielt i butikkene. Redtory er et kreativt område fullt av restauranter, tehus, kafeer, gallerier og butikker, for å slappe av eller ta bilder. Adresse: No.128, Yuancun Si Heng Road, Tianhe District, Guangzhou.

Taxi eller annen lokal transport:
Metro

Hold deg unna:
Shangxia Nine Road, en handlegate full av folk, men ikke så mye å oppleve. Dra heller til Beijing Road, også det en handlegate.

Neste reise:
Her i Kina skal jeg besøke Yunnan-provinsen.

Book hotel her: Baiyun Hotel

Ut på tur

Landing: Baiyun International Airport

Bo bra: The Five-star Baiyun Hotel, 367 East Huanshi Rd, Yuexiu District, Guangzhou, China

Spis godt: The city also has a worldwide reputation for good food. It has more restaurants and teahouses than any other city in China. Cantonese cuisine (Yuecai), one of the eight famous cuisines of China, is redolent with color, fragrance, taste and presentation.

Natteliv: Besides traditional Chinese festivals such as Spring Festival, New Year, International Labor Day and National Day, the city celebrates some local festivals.

Mini-Guide: Location: South-central Guangdong Province, Pearl River Delta, Southern China.The average year-round temperature is 22℃ (71.6℉). The rainy season falls between April and August. The best time to visit the city is between October and December.

About the Author:

Gudmund Lindbaek
Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.

Legg igjen en kommentar