Museum i Dubai: Fremtiden mystisk men vanskelig å spå

februar 28, 2022
Sist endret 
mars 9, 2022

Om verden blir bedre eller verre, det forteller ikke «Museum of the Future» noe om.

DUBAI: Om du lurer på hvordan deler av kloden kommer til å se ut om femti år, kan du besøke verdens første Museum of the Future i Dubai – altså Fremtidsmuseet. Her kan du bli med på en reise til år 2071 og få et innblikk om utnyttelse av verdensrommet, økosystemer og bioteknologi, helse, velvære og trivsel. Eller se hvordan månen i fremtiden kan bli en kilde til fornybar energi.

En dominerende og spesiell bygning langs motorveien Sheikh Zayed Road er et kapittel for seg selv, og allerede kåret til et av verdens vakreste museer. Selv om du bare ser det på bilder, så skjønner du grunnen. Det 77 meter høye «Museum of the Future» er rund i form, skapt av parametrisk design og 3D-teknologi. Uten skarpe hjørner er dette nytenkning innen arkitektur.

Dessuten er bygget pyntet med kalligrafi basert på sitater av Sheikh Mohammed, mannen som styrer Dubai og er visepresident og statsminister i Emiratene (UAE).

Museet ligger rett ved Emirates Towers på Sheikh Zayed Road.

Fra Amazonas til romstasjon

Av utstillinger kan du oppleve «New Moon», gjenskaping av en romstasjon 600 kilometer over jordens overflate og lære mer om livet i rommet.

 I utstillingen med naturtema kan du utforske Amazonas regnskog og komme tettere innpå arter og detaljer som er usynlige for det blotte øye. I en annen utstilling blir besøkende tatt med til en digital hverdag der man oppfordres til å gjenopprette forbindelsen mellom kropp og sinn.

 Museet har sju etasjer, hvorav fem rommer de ovennevnte utstillingene. Hele første etasje er dedikert til barna. Her kan de utforme, bygge og være kreative under veiledning av lokale guider.

Legg merke til sitater laget som arabiske kalligrafier på utsiden
Legg merke til sitater laget som arabiske kalligrafier på utsiden

DUBAI RIK PÅ KULTUR - ALT ER KULTUR

Sitater av Sheikh Mohammed

Ruler Sheikh Mohammed har vært med på Dubais enorme utvikling, nærmest hele tiden fra dette var en liten fiske- og handelsby og en sanddyne ved sjøen. Sheiken har sannelig satt sitt preg på museet – inkludert tre sitater laget som arabiske kalligrafier på utsiden.

«Vi lever kanskje ikke i hundrevis av år, men produktene av vår kreativitet kan etterlate en arv lenge etter at vi er borte»

«Fremtiden tilhører de som kan forestille seg den, designe den, og utfør den»

«Fremtiden venter ikke. Fremtiden designes og bygges i dag»

Veien til museet

Museet ligger rett ved Emirates Towers på Sheikh Zayed Road, og enklest å komme seg hit er med Dubai Metro. Gå av på stasjonen Emirates Tower som ligger på den røde linjen. Herfra er det en bro direkte til museet. Om du kommer med bil, kan det hende du må parkere et stykke unna.

Barn under tre og alle over 60 år har gratis adgang, ellers er billett-prisen 145 Dirham. Du må bestille tid for din ankomst og det anbefales at besøket tar tre timer, eller så lenge du vil.

Spår om fremtiden

Fasaden er laget av rustfritt stål, og dekker totalt en overflate på 17.600 kvadratmeter. Bygningen er 77 meter høy, og de syv etasjene dekker et område på 30,000 kvadratmeter.

Ved inngang til Fremtidsmuseet blir du møtt av en video med følgende sitat: "Det er ting i denne verden du ikke finner i noen leksikon fordi det ikke eksisterer – ikke ennå»

Museet legger vekt på bærekraft og en grønnere fremtid, ikke så merkelig i et sted på kloden med så mye sand. Men som så mye annet knyttet til visjoner, muligheter og all verdens mysterier: Fortsatt er det vanskelig å spå, spesielt om fremtiden!

GÅTEN DUBAI: ÅPENT SINN, ÅPNE DØRER OG SJARM

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu