Nytt tilbud - Samkjøring i Norge

oktober 9, 2014
Sist endret 
oktober 9, 2014

GoMore støtter medlemmene opp om et behov: å redusere den økende mengden forurensning fra millioner av biler med få eller ingen passasjerer.
Man hører daglig om det i nyhetene og i media. Dersom vi fortsetter med vårt nåværende konsum, med den forurensing vi daglig produserer, vil det knapt være levelige forhold til våre barnebarn. Noen kaller det propaganda, andre avfeier det, men to entreprenører i Skandinavia bestemte seg for å gjøre noe med det.

I 2005, mens de begge studerte filosofi i Tyskland, observerte Matias Møl Dalsgaard og Søren Riis en voksende samkjøringstrend. Som et prosjekt ved siden av studiene, bestemte de seg for å lansere en lignende side i Danmark, og fra en beskjeden oppstart kan de i dag skryte av over 155.000 medlemmer, med flere tusen skyss om dagen.
Med et solid fotfeste i Danmark, sikter GoMore seg nå inn mot deres nabo i nord; Norge.

”Vi mener det norske folk er like tilbøyelige som dansker til å benytte seg av samkjøring. I dag kjører 9 ut av 10 pendlerbiler inn til Oslo uten passasjerer. Dette er selvfølgelig en stor belastning på både miljøet og det norske veinettet. Færre biler innebærer mer flyt i trafikken, færre ulykker og mindre forurensning. Samkjøring kan faktisk drastisk revolusjonere måten vi reiser på.” sier Market Manager Nicolay Schweigaard.
Å bli medlem på www.gomore.no tar to minutter. Deretter er det mulig å se alle foreløpige skyss som ligger ute på siden. Man kommer seg for eksempel fra Oslo-Kristiansand for kr 250. Dette er halvparten av hva det koster med buss. Andre skyss verdt å merke seg er Stavanger – Bergen i en Jaguar for kr 180, og en gratistur fra Oslo – Kjøllefjord, en tur på over 2000 km.

”Vi kan ikke diktere hva våre brukere tar for en individuell skyss, men vi ser fra både Danmark og Norge at skyssene som legges ut typisk koster 50% av hva samme strekning ville kostet med offentlig transport. Det er vel en form for win-win. Du sparer miljøet og penger samtidig.” sier Nicolay.
Siden er i utgangspunktet delt i to deler. Den ene delen er for sjåfører som legger ut skyss. Når du vet hvor du skal, og du har plass i bilen, legger du skyssen ut på siden. Den vil umiddelbart være synlig og tilgjengelig for alle. For passasjerer er det enda enklere. Når man velger en skyss, betaler man online til den respektive sjåførens bankkonto. Dersom en passasjer avlyser skyssen tre timer eller før, mottar han/hun den fulle summen tilbake. Det samme gjelder dersom sjåføren ikke dukker opp, eller avlyser.

Siden alle brukere må oppgi informasjon om dem selv på siden, kan sjåføren velge hvem han vil samkjøre med. Når det er sagt, understreker Nicolay: ”Med tusenvis av skyss i Danmark hver eneste dag, har vi knapt noensinne mottatt en klage på et enkeltindivid. Etter at skyssen er gjennomført, oppmuntrer vi våre brukere til å gi en vurdering av hverandre. Ut av et maks antall på 5 stjerner, har våre brukere i gjennomsnitt delt ut 4.8 stjerner til hverandre. GoMore er en sosial måte å reise på. Menneskene respekterer hverandre, og nordmenn er utrolig høflige. Vi pleier å si: GoMore beveger deg, både fysisk og menneskelig”
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu