Øl, oksekjøtt og vin i Oregon

oktober 21, 2013
Sist endret 
oktober 21, 2013

MAT-STATEN OREGON: Lei en bil i Portland og kjør mot øst i retning Wallowa-fjellene. Første stopp er kvegranchen Carman Ranch nær byen Wallowa. Her har eieren spesialisert seg på  naturprodusert oksekjøtt. Det betyr at han ikke bruker noen form for veksthormoner og antibiotika, her mesker oksene seg med en naturlig gressdiett.
Kombinasjonen resulterer i mørt og lekkert kjøtt. Ranchens eier er fjerde generasjon oppdretter med respekt for dyrene som beiter i det vakre landskapet som omkranser ranchen. Her blir du varmt ønsket velkommen av familien som står klar til å lære deg litt om livet på en vaskeekte amerikansk kvegranch, hvor aktiviteten minner om gamle dager. Bare sørg for at du melder din ankomst.

Hjemmelagd mat
Natten kan tilbringes i tradisjonelle lodger, for eksempel Service Creek Stage Stop. I restauranten serveres New York Steaks og hjemmelagd retter. I den lille idylliske byen kan du fiske og rafte i elven John Day River.
Kjør så mot vest til fjellbyen Bend med sine 82.000 innbyggere. Tross størrelsen ble byen nylig kåret til USAs syvende beste ølby av CNN. Bend har et bryggeri per 9.111 innbyggere og må sies å ha fortjent navnet Beer Town USA. Turistkontoret har laget en egen rute som fører ølentusiaster til byens mikrobryggerier.
Like utenfor Bend, i den gamle stasjonsbyen Terrebonne, serverer Terrebonne Depot kjøtt fra frittgående griser, men også laks. Kokken holder seg til sesongens råvarer i regionen.

Øl og sykler
Det virker som øl og sykler er to sider av samme sak i Portland, i hvert fall den største lidenskapen. I statens største by er det masse tilbud for nettopp øl- og sykkelfans. Du kan utforske byens mange bryggerier på to hjul, men du behøver ikke sykle så langt, avstanden mellom bryggeriene er korte. Spør etter Bike & Brew ruten som forkuserer på øl-steder i den østlige enden av byen. Sykkelen kan leies hos en av byens mange utleiere, og kjør for all del ikke forbi Burnside Brewing, kjent for sine alternative ingredienser i ølproduksjonen og med stort fokus på kjøttretter.
PS: Bike & Brew-turen er selvsagt ikke en oppfordring til å sykle rundt beruset – sørg derfor at du drikker med måte.

Lær vinproduksjon
Flere vingårder i North Willamette Valley, litt syd for Portland, åpner dørene for privat besøk. Utfluktene inkluderer en guidet busstur til fire lokale vingårder med innlagte smaksprøver. På turen får man anledning til å vandre rundt på vinmarkene, prøve drueknuseren og hjelpe til med produksjon sammen med de profesjonelle. Turen innholder også en robust frokost på en av gårdene. På siste stopp får du innføring i kunsten med å lage den japanske risvinen sake.
Her er flere velsmakende turer: http://traveloregon.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu