Slipp kunstnerne løs i Oslos minste kunstgalleri

januar 14, 2018
Sist endret 
januar 14, 2018

Bildene handler om mennesker og lengsel etter kjærlighet

OSLO: Åpnet eget galleri med malerier og vann som tema. Kinesiske Xia Hua er ikke som andre kunstnere. Hun var lei av å stå med lua i hånden hos de etablerte galleriene og gikk like godt hen og kjøpte et lokale på Oslos vestkant – og åpnet eget galleri godt hjulpet av sin norske samboer.

”Velkommen til mitt kunstsenter, mest sannsynlig Oslos minste galleri”, sier Xia Hua. Når sant skal sies er det fort gjort å få oversikt over alt som henger på galleriets tre vegger og vises i store vinduer ut mot Frognerveien. Men med stor takhøyde har veggene likevel plass til mange kunstverk og dermed en fullverdig utstilling. Galleri F48 åpnet før jul med eierens egne arbeider, det vil si malerier, akvarell og trykk, med utstillingen som fikk navnet ”Puster”.

Moderne. Her skal Xia Hua også slippe til andre kunstnere med malerier, grafikk, skulpturer og fotografi. Både norske og internasjonale kunstnere skal få plass i Oslos minste kunstgalleri
”Jeg vet hvor vanskelig det er å få stilt ut i etablerte gallerier. Derfor blir dette et moderne og intimt galleri for mange kunst-varianter, også noe som knyttes til design. Vi er åpne for mange retninger innen kunst, bare det er av høy kvalitet”, sier Hua. Hun vokste opp i Yunnan-provinsten sørvest i Kina.

Kunstprofil. Viktige faser i kunstnerlivet til Xia Hua var at hun først tok sin kunstutdannelse og senere ble kunstlærer i Chongging – en stor by med mørke vintre og mye tåke. Her hentet hun inspirasjon, uten at bildene på noen måte har preg av Kina eller Østen. For ti år siden flyttet Xia til Norge og startet et nytt kapittel.
”Uansett hvor jeg har bodd, har jeg aldri forandret min kunstneriske profil. Stor sett handler mine bilder at mennesker preges av følelser, frykt og ensomhet – og en lengsel etter kjærlighet. Slik er det uansett miljø eller kultur – norsk eller kinesisk”, slår Xia Hua fast. Etter flere solo-utstillinger i Kina kan hun endelig puste ut i egen galleri i Oslo – og ønsker andre galleriløse kunstnere velkommen til beste vestkant. Det er som kjent ikke størrelsen det kommen an på.

Kunstnerens hjemmeside HER
 
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu