Storbyferie: Tidlig vår, Karneval og mirakler i Malaga

januar 29, 2022
Sist endret 
februar 7, 2022

«Holy Week» er spektakulære parader av religiøse ikoner rundt i byens gater fulle av mennesker

MALAGA, SØR SPANIA: I denne byen er januar årets våteste måned med en statistikk som forventer fem dager med regn. Men fortvil ikke, her varer regnbygene aldri lenge og det kan jo hende at nedbøren daler ned mens du sover. Derimot kommer våren til Malaga rekord-tidlig med parker og hager i full blomst i mars. Når dagene blir lengre og temperaturen beveger seg opp til behagelige 20 grader i februar – kan du forvente maks fire dager med regn. Februar og mars er perfekte for storbyferie i Malaga. Her er vår guide for å få mest mulig ut av byen ved havet - i regn og mest i solen.

Påske i Malaga: Jesus, Maria og Antonio Banderas

Calle Leiros i Malaga er normalt full av byens innbyggere og turister

Storbyferie i februar

Februar er den festlige og morsomme måned med karnevalsfeiringer og parader, for folk som trenger litt som om vinteren. I 2022 har karnevalfans ekstra lang ventetid, helt til 26. februar, men bedre sent enn å avlyse et karneval. De fleste arrangementene finner sted på Plaza de la Constitución der mye foregår på en gigantisk scene frem til søndag 6. mars.

Normalt er februar ganske tom for turisme, du kan ha storbyferie og føle at du har attraksjonene for deg selv. Men det er mye som skjer og dagene blir lengre, varmere og fare for regn avtar betraktelig.
Forøvrig feires Andalucías Dag søndag 28. februar; mens helligdagen er mandag 1. mars.

La Malagueta - stranden nær sentrum av Malaga. God plass og gode strand-restauranter.
La Malagueta - stranden nær sentrum av Malaga. Storbyferie med sandstrand.

Storbyferie i mars

Våren kommer tidlig i Malaga og spesielt kveldene blir hyggeligere. Historisk sett kan du forvente bare fire dager med regn i denne vår-måneden.

Den nye området langs havnen er forvandlet til en trendy promenade med butikker og restauranter. Eller du kan ta turen til Castillo de Gibralfaro med utsikt over Plaza de Toros, Malagueta-stranden og oppleve solnedgangen.

Musikk setter sitt preg på Malaga, og enda bedre, du får også tilgang til et stort utvalg av gratiskonserter. Malaga er flamencobyen, og den prisbelønte flamencoartisten Arcangel fremfører sin forestilling på Cervantes Theatre.

En jazzkvintett med musikere fra Malaga filharmoniske orkester fremfører en konsert på Picasso-museet søndag 7. mars, bare for å nevne noe av det som foregår på en slik storbyferie.
Gratiskonserter: Fløyteensemble på Carmen Thyssen-museet, gratis flamencokonsert på MVA kultursenter og konsert på Malaga-museet.

Festival i Malaga by.
Festival i Malaga by - en storbyferie med arrangement hele året.

Shopping

Hva om det regner...? Regnbygene varer sjelden lenge og et kjøpesenter er aldri langt unna, og innendørs er alt veldig tørt.

El Corte Inglés er Spanias flaggskip-varehus, ligger på vestsiden av elven og har 7 etasjer i hovedbygningen. Unn deg selv noen gourmet-servering i toppetasjen.
Malaga Plaza er stedet for mindre butikker, og Centro Larios er hjemsted for de viktigste motemerkene. Legg gjerne turen innom Atarazanas Market, ferskvaremarkedet, åpent fra 09  til 15.

Et besøk i Picasso-muset bør man ta seg tid til.
Et besøk i Picasso-muset bør man ta seg tid til.

Velg en museumsdag

Malaga har flest museer enn noen annen by i Europa i sin størrelse, mer enn 30 og alle viser frem kunst i verdensklasse. Vi kjenner alle Picasso og Pompidou-senteret. Blant utvalget finnes Historisk museum, og sjekk ut noen vintagemodeller av både biler og klær på Malaga bilmuseum.

Ta en sving innom den lokale vinindustrien på Malaga vinmuseum, mens Musikkmuseet og Museo de Alborania passer perfekt for barn.

Fersk bakt churros og en kopp varm sjokolade - fra morgen til kveld.
Fersk bakt churros og en kopp varm sjokolade - fra morgen til kveld.

Sjokolade og churros

Dette er storbyen for churros på annet hvert hjørne, den frityrstekte deigen som smaker best sammen med varm sjokolade. Noen mener den passer utmerket til frokost og som avslutning på en veldig sen kveld ute. Her er noen adresser som lager den ultimate spanske komfortmaten.

Cafe Madrid, i Calle Caldereria 1-3. En av de eldste kafeene i Malaga. Nyt atmosfæren inne eller se på folk fra ute-terrassen. Churros er laget i Madrid-stilen – tynnere enn den klassiske. Churros € 0,30.

Restaurante Bar Ona lager churros fra tidlig frokost på Plaza del Hospital Civil, 7. Åpent: Søn-fre kl. 06.00-midnatt.
Casa Aranda er et klassisk sted hvor den varme sjokoladen serveres i gigantiske metallkjeler og churros kommer tykke og saftige til en pris av €0,45. Adresse: Calle Herreria del Rey, 3 - Daglig 08.00-13.00 og 17.00-21.00

En uke med parader under "Holy Week" i Malaga - årets religiøse høydepunkt.
Storbyferie: En uke med parader under "Holy Week" i Malaga - årets religiøse høydepunkt.

Påsken er hellig

Når vi kommer til påske blir våren foralvor varm og solrik - dagtemperaturer som nærmer seg 25 og regnfulle dager er mindre sannsynlige. Over 320 soldager i året gjør Malaga til et reisemål når som helst, men det er noe med våren som er spesielt. Men aldri stappfullt med folk på strendene.

For mange er våren den beste tiden og samtidig oppleve «Holy Week» - for påskeuken er årets religiøse høydepunkt. Dette er en av årets største begivenheter i hele Andaluciaa og en stor turistattraksjon. «Holy Week» er spektakulære parader av religiøse ikoner som sakte beveger seg rundt i Malagas gater fulle av mennesker. Til  typ lyd fra trommer og gråtende trompeter

For tusenvis handler påske-uken om å slite i en endeløs kø for å komme inn til sentrum der folk beveger seg som sild i tønne for å se Jomfru Maria og Jesus på dekorerte flottører.

Antonio Banderas - byens mest berømte. Du treffer ham helst på El Pimpi.
Antonio Banderas - byens mest berømte. Du treffer ham helst på El Pimpi.

Ble tilgitt av Gud

Denne eldgamle feiringen av Kristus siste dager avslører en mystisk side av den ellers så livlige byen. Alltid med Malagas egen Hollywood-stjerne Antonio Banderas på plass, båd for å følge og delta i prosesjonene.

Den hellige uken avsluttes alltid med at en angrende synder slippes fri. Da jeg var der, ble en 52 år gammel tobarnsfar ekstra lettet. Inntil «Semana Santa» sonet han tre år for narkotikahandel. Ut av det blå skjedde det utenkelige; Han ble tilgitt av "Gud"! Som en spansk utgave av den svenske film-komedien «Slipp fangene fri, det er vår». Uten at Banderas hadde noe med miraklet å gjøre.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu