Strandhotellet langt fra stranden

september 23, 2013
Sist endret 
september 23, 2013

På østkysten av Thailand på et relativt øde sted finner vi prisvinnende hotell i The Beach Village Hotel. 
Tre timer med buss sør for Bangkok og litt nord for Pruachap Khiri Khan finner vi Beach Village Resort Hotel. Hotellet ligger relativt øde og flere hundre meter fra stranden. I nærområdet kan man nyte lange strender og gode sjørestauranter.

Fasiliteter. Hotellet har et uortodoks utseende. Det ligger fire rom på hver ende i en egen avdeling. I midten har man et lite svømmebasseng. Avdelingene har totalt åtte avdelinger merket fra A til H. Jeg bodde på avdeling F som lå midt i hotelområdet. The Beach Village har også et treningsrom med begrenset utvalg, i tillegg til massasje.

Mat og drikke. Restauranten på hotellet hadde et standard utvalg som de fleste andre vanlige hotell i Thailand. Med sine få gjester har Beach Village valgt å servere en frokostmeny når man setter seg ned i restauranten på morgenen. Der kan man velge mellom forskjellige eggretter av vestlig standard og det du måtte ønske av drikke.

Rommene. Jeg valge et Deluxe soverom. Man kan også oppgradere til Studio Deluxe eller Suite med to soverom. Rommet bestod av stue, kjøkkenkrok, soverom og bad. Med kjøkkenkrok var det meste av tilbehør for et vanlig kjøkken. Gratis Wifi på alle rom.

Øvrig. Siden hotellet ligger 400 meter fra stranden er det muligheter for å bruke syklene som er til rådighet, eller leie moped eller bil ved forespørsel i resepsjonen. Området ved stranden har et utvalg av forskjellige restauranter og diverse andre hotell. Ved leie av kjøretøy kan man utforske området rundt Pruachap Khiri Khan og Hua Hin. Landskapet i området rundt er veldig frodig med fjell og nasjonalparker langs kysten. Et annet alternativ er å bli med på organiserte turer til diverse utflukter ved å snakke med resepsjonen på hotellet. På stranden finnes det kanoutleie.

Vurdering. Beach Village Hotel er prisvinnende for Thailandske reiseeksperter hvor design og service har blitt lagt vekt på. Personlig er jeg skuffet over dette hotellet som går for å være et fire-stjerners hotell. Kundeservice var utmerket. Jeg fikk en meget vennlig mottakelse og besetningen var behjelpelig med informasjon. Dessverre var beliggenheten et stort minus. Man var avhengig av et kjøremiddel for å komme seg til stranden. At hotellet lå såpass langt fra stranden gjorde det umulig å sole seg ute på grunn av den manglende sjøbrisen. Det var heller ingen forfriskelse å hive seg ut i det varme bassenget.

Rommene var romslige og man følte at dette var mer en leilighet enn hotellrom. Med tomme hvite vegger og lite møblement fikk jeg følelsen av et uferdig hotellrom. Sengen var behagelig men ikke spesielt stor. På tv fant jeg kun thai-kanaler.

Hotellet bærer et preg av uferdighet hvor turistene uteblir på grunn av beliggenheten. Dette er kanskje et hotell som er tilpasset for lokale fremfor turister som ønsker seg strandlivet når de er på ferie i Thailand. Med såpass store rom er det også tiltenkt mer som et familiehotell.

Området rundt er rolig. Man finner det meste av restauranter for enhver smak. På kveldstid er det ikke mye underholdning utenom et par barer med musikk som stenger relativt tidlig. Dette er stedet for turister som ønsker seg en rolig ferie. Stedet passer best for eldre eller barnefamilier.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu