Tilbake til Bridgerton – 10 steder fra populær TV-serie

februar 3, 2021
Sist endret 
februar 3, 2021

Gå i fotsporene til store stjerner. Oppleve de virkelige innspillingsstedene på neste tur til Storbritannia

BRIDGERTON: Regenttiden var en inspirasjon for mange forfattere, ikke minst Jane Austen. Hennes verker introduserte generasjoner av lesere for den tidens vaner, tradisjoner og sosiale problemer. Bridgerton er et annerledes kostymedrama som bryter ned egne barrierer. På nydelig vis kombinerer serien vakre bakgrunner og tradisjonelle kostymer med viktige dagsaktuelle temaer og multikulturelle skuespillere. Med filmingen av staselig utsmykkede hus, klassiske britiske landskaper og den spesielle kjemien mellom de to hovedrolleinnehaverne er det en super Netflix-serie for den som vil utforske det historiske England fra egen sofa.

Historisk by: Royal Crescent, Bath, England.
Historisk by: Royal Crescent, Bath, England.

Bath og Royal Crescent

Selv hendelsene i Bridgerton foregår i Londons Mayfairs, er mange av scenene spilt inn i Bath. Denne byen i Somerset ble grunnlagt av romerne. Den var en sydende sosial møteplass for de velstående på 1800-tallet, og byen har noe av den flotteste arkitekturen fra regenttiden. For den som vil oppleve litt av Bridgerton, er Royal Crescent nr. 1 et must. I serien figurerer det som hjemmet til familien Featherington, mens det i virkeligheten er et museum for den aktuelle tidsperioden. The Royal Crescent som ble bygget på 1760-/70-tallet er en av de viktigste settingene i serien.

Abbey Green i Bath

Abbey Green i sentrum av Bath med sine brosteinsgater og sjarmerende butikker er som skapt for innspillingen av Bridgerton. Det er her vi finner den fiktive kjolebutikken, Modiste. Butikken eies av den kjente syersken Madame Genevieve Delacroix, og stedet er en arena for stil og sladder. Her finner flere sentrale scener i serien sted. Fans av serien kan glede seg til å ta på finklærne for en tur rundt på plassen, før en rask lunsj og shopping i ekte Bridgerton-stil.

Nordsiden av Castle Howard, York, England
Nordsiden av Castle Howard, York, England

Bath Street

Bath Street figurerer i aller første episode av Bridgerton, der hertugen gjør sin stormende inntreden på hesteryggen. I serien spiller Bath Street riktignok rollen som en Mayfair-gate i London, men denne georgianske gaten har også annet å by på. Her finner vi et av de klassiske høydepunktene i Bath, nemlig Thermae Bath Spa, et prisvinnende spa med The Cross Bath fra det 18. århundre og et utendørs basseng på taket.
The Assembly Rooms

Mange av de skandaløse hendelsene i Bridgerton kretser rundt store sosiale arrangementer, der sosieteten samles for å feire, mekle eller forelske seg. Alt til fornøyelse for sladderspaltens ansvarlige, Lady Whistledown. Tesalongen og ballsalen i Assembly Rooms danner kulissene for mange av disse ekstravagante kveldsscenene. De har også vært å se tidligere i filmatiseringen av klassikere som Overtalelse, i tillegg til at man her finner et høyt verdsatt motemuseum.

The Temple Four Winds, Castle Howard, York, England
The Temple Four Winds, Castle Howard, York, England

The Ranger's House i London

Greenwich-området i London er spekket med kongelig historie og passer fint som hjemmet til the Bridgertons. Filmingen foregikk i Ranger's House, et staselig hus i utkanten av den verdenskjente parken. I dag huser den majestetiske bygningen samlingen The Wernher Collection med over 700 verker av blant andre Botticelli, Monvaerni og Metsu. Planlegger du en tur til området, må du ikke glemme å legge turen innom Royal Observatory.

Hampton Court Palace

Kong Henrik den åttendes tidligere bolig, Hampton Court Palace, spiller rollen som den overdådige residensen til Dronning Charlotte i Bridgerton. Palasset ligger i Richmond ved bredden av Themsen, og et besøk her for den som er interessert i britisk historie.  Her kan du gå i fotsporene til stjernene i serien. Du kan vandre gjennom palassets over 240 mål store hageeiendom, inkludert den utsmykkede Privy Garden, som kongen selv satte stor pris på. Eller du kan utforske den vakre Richmond Park - der det har bodd flokker av hjort og dådyr siden 1637.

Lancaster House
Hampton Court Palace ble brukt til den utvendige filmingen av Dronning Charlottes palass, mens Lancaster House i Westminster i London ble brukt til filming av innendørsscenene. Det ble også brukt som bakgrunn til scenene som foregår i Buckingham Palace. Med sine buede trapper og den store hallen som speiler stilen i slottet i Versailles er dette et populært innspillingssted for dramaserier fra denne perioden. Det er også med i Downton Abbey og Kongens tale.

The Reform Club

The Reform Club midt i hjertet av Pall Mall ble grunnlagt i 1832, og er et annet av innspillingsstedene i London som har blitt udødeliggjort i serien. Her foregår møtet mellom Hertugen av Hastings og Anthony Bridgerton i første episode, i dette som i virkeligheten er en privat klubb for medlemmer. Stedet ble frekventert av noen av Storbritannias mest progressive politiske tenkere, og det er også en av de mest iøynefallende bygningene i området.

Painshill Park i Surrey

Den vakre og velstelte Painshill Park er også med i den populære serien. De vakre hagene stod ferdige i 1773, og var inspirert av eieren, Charles Hamiltons, store rundreise i Europa og hans lidenskap for renessansekunst. Innsjøen, broen og landskapet med sine rullende åser kan man se i serien.

View from Gately Road, Castle Howard, York, England
View from Gately Road, Castle Howard, York, England

Castle Howard i Yorkshire

Clyvedon Castle, Hertugen av Hastings store eiendom, er i virkeligheten Castle Howard, en imponerende residens som ligger i nærheten av York i Nord-England. Slottet er ikke ukjent for TV- og filmpublikummet. Det har vært å se blant annet i Stanley Kubricks Barry Lyndon, og i dramaseriene Brideshead og Victoria, for å nevne noen. Slottet ble bygget på slutten av 1600-tallet, og de viltvoksende hagene er å se i serien. Landsbyen Coneysthorpe i nærheten er landsbyen som hertugen og hertuginnen stadig besøker. Selv om hertugen av Hastings er en fiktiv karakter og tittel, fantes det imidlertid en ekte Baron Hastings som ble titulert Lord Hastings - en tittel som har eksistert siden 1200-tallet.

LITTERÆR REISE GJENNOM SØR-ENGLAND

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu