• lån uten sikkerhet

Viktig når du betaler ferien med lån uten sikkerhet

I hovedsak finnes det seks fallgruver – ikke undervurder kostnadene

OSLO: På ferie selv om kontoen egentlig er tom. Om du får en uventet mulighet til en fristende ferie, men at feriekassa samtidig er temmelig bunnskrapt, kan et forbrukslån uten sikkerhet være en kort og fristende utvei – og i dagens lånemarked en lån uten sikkerhet en temmelig vanlig løsning for reiselystne nordmenn.

Gjør jobben. Vi har sett på muligheten til lån gjennom nettsiden til Forbrukslån.no 
Fordelen er at denne nettsiden hjelper besøkende med å sammenligne priser og vilkår fra ulike aktører, du slipper altså å surfe på nettet for å finne tilbydere. Forbrukslån.no gjør jobben og har testet en rekke forbrukslån på det norske markedet, hvor resultatet er basert på kriterier som rentenivå, gebyrer, nedbetalingstid og tilgjengelig kredittramme.

Rentenivå og gebyrer utgjør de to viktigste komponentene i vurderingen foretatt av Forbrukslån.no som har tatt i bruk terningkast for synliggjøre hva som er bra, respektabelt og mindre bra.

Klikk for store bilder Lån uten sikkerhet

Flere fallgruver. I hovedsak finnes det seks fallgruver knyttet til denne muligheten og at høye renter på forbruksfinansiering gjør det ekstra viktig å utvise varsomhet.
Undervurder ikke kostnadene ettersom du kan forvente å betale et sted mellom 12 og 18 prosent effektiv rente. Før du søker bør du sette opp en kalkyle som viser hvor mye ekstra gjeld du kan klare å betjene.

Ta også i betraktning variable og faste inntekter og utgifter, ta med en økonomisk buffer og legg også for sikkerhets skyld inn en renteøkning på flere prosent. Styringsrente vil sannsynligvis stige fremover, så hvis du baker inn renteøkningen i budsjettet ditt blir du ekstra godt beskyttet. Husk at du får 23% rentefradrag på forbrukslånet for inntektsåret 2019.

Velg riktig rente. Når du tar opp et forbrukslån vil du støte på to ulike rentesatser: Nominell sats og effektiv sats.

«Her er det lett å gjøre feil ved at man ser lånets nominelle rentesats, den tar bare med renten og ekskluderer alle øvrige gebyrer. Ha alltid fokuset rettet mot det effektive rentenivået som inkluderer alle merkostnader », sier Lars Lindstad hos Forbrukslån.no. Poenget er at et lån fort kan ende opp med å koste langt mer enn det du først får inntrykk av.

Lån til hva som helst. I realiteten kan man bruke forbrukslån til akkurat det man vil (inklusive ferier), men undersøkelser viser også at mange benytter denne muligheten til refinansiering og ser fordelen ved å forholde seg til ett lån istedenfor mange små. Det finnes flere titalls banker i Norge som yter forbrukslån på det norske markedet.

Samtidig har flere nettsider spesialisert seg innen formidling av informasjon knyttet til ulike typer finansiering. Når du skal låne penger med lavest rentes kan du lese mer her – forbrukslån.no/lån-lav-rente.
Det er alltid viktig å innhente viktig informasjon om lånets vilkår og betingelser. I dette tilfellet får du full oversikt over lån med lav rente i Norge.

Lån uten sikkerhet. En viktig årsak til at mange nordmenn velger denne løsningen er at det kreves lite dokumentasjon. Bankene svarer oftest kjapt, og pengene utbetales vanligvis innen en til to arbeidsdager, gitt at du signerer med bankid.
Forbrukslån kan være et greit verktøy, under forutsetningen at det behandles med måtehold. Og med lånet på konto kan du utnytte mulighet til en uventet drømmeferie, eller skifte ut sofaen i stua, selv om kontoen egentlig var tom.

Les ogsåFull forvirring om pass og BankID.

 

About the Author:

Dette er en bereist mann, utdannet arkitekt med sans for kunst. Philip følger med på dagens kunstbilde, også utenfor Norges grenser. Og når sant skal sies er han en meget habil kunstmaler.

Legg igjen en kommentar