Beste Arktisk Kokk - Bodø har ny turist-attraksjon

september 25, 2018
Sist endret 
september 25, 2018

Daniel Andreas: "Mye av grunnen til at jeg ble kokk, er takket min mor”

TROMSØ: Til topps i andre forsøk – men først og fremst takket være inspirasjon fra sin mor. Daniel Andreas Lind fra Bodø vant konkurransen Arktisk Kokk 2018 med presisjon, oppfinnsomhet og en meny det bokstavelig talt lukter svidd av, spesielt da han laget forretten av laks.

Til daglig jobber Daniel Andreas som kokk ved Thon Hotel Nordlys som ligger rett ved småbåthavna og moloen i Bodø. Hotellet har flott utsyn til omgivelsene og både bodøværinger og hotellets gjester har i tillegg fått bekreftelse på at byen har en arktisk kokk av høy klasse. Kokkene som deltok i konkurransen om å bli Arktisk Kokk hadde flotte råvarer og seks timer til rådighet da de skulle lage en tre-retters meny. Alle deltakerne jobber i Nord-Norge, på Svalbard og på Hurtigruten.

Forrett. Til forretten hadde kokkene følgende til rådighet: Mystery basket fra Lerøy, Nortura, Bama & Tine. Ut av dette komponerte Daniel Lind  en forrett som besto av speket & sotet laks med gresskarpuré, syrlig grønnkål og vårløk. Laksen var sukker-saltet i 2-3 timer og soten kom fra brent og forkullet vårløk omgjort til fint pulver.

Hovedrett. Tørrhengt entrecote med ben var hentet inn til hovedretten. Her fulgte Lind opp med brent purreløk fylt med potetkrem tilsmakt oksefett, potetkrisp, langtidsbakt sellerirot og syrlig rødbete og puré.

Dessert. Kokkene hadde ikke spesielt lang tid på å komponere en dessert ut fra ingredienser som solbær, stikkelsbær, Kesam naturell og Valrhona, fransk sjokolade. Lind kom frem til en dessert som besto av sjokoladeganaché med blant annet solbær-cremeux, multebær-Madeleines med hvit sjokolade og kesam-is.
”Daniel har gjort en kjempeinnsats og har vært med på å sette Thon Hotel Nordlys på matkartet i nord. Han er en stor inspirasjon for resten av hotellene våre og er en fantastisk dyktig kokk”, sier F&B Manager, Arne Marius Berg.

Takk til mor. ”Mye av grunnen til at jeg ble kokk, er takket min mor. Helt siden jage var liten sto jeg og så på eller lagde mat sammen med mamma. Jobben er hardt arbeid, men jeg har aldri angret på at jeg ble kokk”, sier Daniel Andreas Lind til King Goya. Han har jobbet i Oslo, Trondheim og Stavanger. Førstepremien var en matfaglig reise eller opplevelse, mens vi andre får bruke penger på å teste menyen til årets Arktisk Kokk neste gang vi besøker Bodø.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu