Familieferie - Vi tester Tysklands største senter

mai 9, 2017
Sist endret 
mai 9, 2017

"Jeg ble overrasket over alle aktiviteter, spisesteder og alternativ til å bo"

HOLSTEIN, NORD-TYSKLAND: En ting er sikkert; det er alltid noe nytt å lære når man kommer på besøk til et litt ukjent land. Sist jeg var i Tyskland overså jeg i hvert fall et par viktige ord som jeg denne gang fikk med meg fra begynnelsen. For da jeg returnerte og kom til det store feriestedet Weissenhäuser Strand i regionen Holstein, ble jeg møtt med to nye og viktige ord: Moin Moin! Det er nemlig disse ordene de lokale bruker når de sier hei og god morgen her nord i landet. Bokstavelig talt betyr det at du ønskes en fin eller vakker morgen eller dag.

Aktivitet. Når du først får oversikt over feriestedet Weissenhäuser Strand, vil du mest sannsynlig bli en smule overrasket over alle muligheter for overnatting som er spredt ut over komplekset, overrasket over alle de varierte aktivitetene, spisesteder og sanddynene som ligger dovent ned mot Østersjøen. Mest sannsynlig er det miksen av alt dette som gjør at folk velger Tysklands største familieferiested og vannlekeplass for barn som sitt feriested. Jeg for min del følte at jeg hadde kommet til en middels stor landsby.

Med profilen som feriested for hele familien har Weissenhäuser Strand hvert år åpnet nye aktiviteter, og  i dag er tilbudet så stort at du behøver en uke for å teste alt og alle. Dette er stedet tyskere og spesielt byfolk kommer for å møte Østersjøen, vandre på sandstrender og oppleve naturen, slapper av i kurvstoler på stranden - eller finne glede av sommeren ved å gå turer, spille golf, være med på utfordrende vannsport eller bare nyte variert mat på ni restauranter. I tillegg er leilighetene både romslige og utstyrt med kjøkken.

Fra seng til golf. Med 1100 småhus og leiligheter som omfatter mer enn 4.000 senger og et strandhotell med 181 rom, er utvalget for variert familieferie stor. Det mest imponerende er imidlertid alle de varierte aktiviteter. Fra Jungelland med tropiske smådyr og aktiviteter. Fra et subtropisk badeland, innendørs klatring og bowlinghall til spillebule for hele familien. Og vil du ha skikkelig action og høye hopp på vannet, så er WaWaCo stedet for fart og spenning.

Årets nye aktivitet er fotball-golf, en blanding av golf og fotball, som foregår på en 18-hullsbane. Målet er å komme seg gjennom med så få spark på ballen som mulig.

Festivaler. I tillegg har Weissenhäuser Strand bygd seg opp som en heftig festival-arena. Under mitt besøk var det Latin Dance Camp på programmet i  ulike lokaler og et stort festivaltelt med dans-, musikk- og trening fra morgen til kveld. Festivalene trekker publikum from hele Tyskland og fra Skandinavia, og mulighetene spenner fra pop-musikk til en weekend for lesbiske til Heavy Metal Festival i november hvert år, bare for å nevne noe av utvalget.

Mat og drikke. Først og fremst falt jeg for maten som serveres på restauranten til 4-stjerners Strandhotell der man kan velge mellom en buffet med varmretter og en meny som stadig fornyes. Mat-tilbudet som helhet har noe for enhver smak og lommebok, fra italiensk pizza og pasta til hamburgere, fisk og en matprofil som kan beskrives som cross-over og moderne.

"Vi serverer et utvalg av typisk tyske retter, men i tillegg har vi satset på råstoff og mattradisjoner hentet fra regionen Holstein. Vi er opptatt av kortreist mat og mat som tilhører ulike sesonger. Fisk og sjømat er viktig og temmelig typisk for Holstein, sier Malte Otten, direktør for Food & Beverage. Han er stolt over å servere lokalt produsert øl og gleder seg til åpningen av en asiatisk restaurant.

Favoritt. Sabrina Ollmann jobber også på Weissenhäuser Strand, hun kjenner stedet og tilbudene og har sine favoritter: "Dette stedet holder åpent hele året og vi har mange aktiviteter innendørs som ikke er berørt av vær og vind, dessuten er de fleste aktiviteter inkludert i prisen. Jeg går rundt med følelsen av at jeg holder til i en liten landsby med supermarked og butikker – omkranset av vill natur og havet. Mine favoritter er treningssentret og spa-avdelingen – altså to stedet for ro og samle krefter”.

Tyske uttrykk. Selv om vi allerede har vært innom og lært uttrykket "Moin Moin", er det fortsatt viktig å innse at man må holde tunga rett i munnen når man besøker et ukjent territorium. Men vær ikke bekymret, tyskere på ferie i sitt eget land er herlige mennesker. De liker å rekke frem hånden for å hilse både når de kommer og når de går, og i en gruppe hilser de alltid på hver enkelt person. Og husk for all del å si "Auf Wiedersehen" når du forlater et selskap, det er nemlig like viktig som "Moin Moin".

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu