Magisk og romantisk safari på Saruni Mara i Kenya

Strenge regler beskytter dyrelivet, naturen og de lokale

MAASAI MARA, KENYA: Det er her dyr og villmark møtes og som har gitt nasjonalparken Maasai Mara både oppmerksomhet og berømmelse og som stadig tiltrekker gjester fra hele verden. Ofte byfolk som vil oppleve spenningen og stemningen det er å ferdes og bo i et område med en million ulike dyr, noen av disse noen riktig farlige beist.

Klikk for større bilder

På en klar morgen kan man se utover slettene og studere ulike besetninger på vandring mot  grensen til Tanzania eller mot elver der krokodillene lurer i vannskorpa. Naturreservatet Maasai Mara har et variert økosystem og dyreliv som gjør området til spennende safari og et reisemål året rundt.

Litt geografi. Jeg besøkte Saruni i den nordlige delen av Mara, nærmere bestemt et privat område som heter Mara North Conservancy (MNC). MNC drives av en gruppe  lokale Maasaiere, grunneiere og andre interesserte som vil bevare området, og derfor ofte møttes for å diskutere problemene som oppstår med økningen av turisme til området. Både hoteller og lodger i Mara øker i antall, og penger fra turisme kommer ikke alltid  lokalbefolkningen til gode. Imidlertid har MNC tatt initiativ for å imøtekomme problemene ved å tilby et bedre helsevesen og mer utdanning til den lokale Maasai-befolkningen. Dessuten har man vedtatt strenge regler om antall lodger og turister som er tillatt i bevaringsområdet og på den måten beskytte dyrelivet, naturen og de lokale.

Gjestene som kommer til Saruni kan fly fra Nairobi til en nærliggende landingsbane i Mara, hvor en sjåfør fra leiren kommer for å hente. Det går også an å kjøre til og fra Nairobi, men kjøreturen tar gjerne fem timer, mens flyreisen går unna på en time.

Stemningen. På Maasai-språk betyr Saruni rolig eller harmonisk. Akkurat det ordet er en perfekt beskrivelse av atmosfæren og stemningen i leiren. Med bare seks villaer føler man seg temmelig alene ute i naturen, men samtidig at man er med på en romantisk safari.

Rom. Vi bodde i en villa perfekt for en familie. Den hadde to store soverom, en stue og en veranda. Villaen var forøvrig vakkert innredet i mørkt tre og en rustikk stil. Jeg likte spesielt den store himmelsengen som var drapert med i hvit netting av lin.

Maten. Måltider på Saruni inntas i fellesområdet der lunsj og middag serveres på et langbord. Dette gir gjestene en mulighet til å snakke med andre gjester og deres guider. Maten er forførende frisk og nylaget med masse frukt og grønnsaker. Min favoritt var imidlertid frokosten som ble servert ute på vår terrasse med en fantastisk utsikt ut mot slettene.

Høydepunkt. Inkludert i oppholdet på Saruni er to utflukter per dag for å studere dyrelivet og komme på nært hold av løver og elefanter. Jeg vokste opp i Kenya og har tidligere vært på flere lignende utflukter, og må si at jeg ble imponert over guidene på Saruni. Det viser seg at guidene stadig går på kurs for å øke sine kunnskaper. Disse turene var definitivt et høydepunkt på mitt opphold.

Alt i alt. Før mitt besøk på Saruni, var min største bekymring at det kanskje ikke ville være så mye å se i MNC sammenlignet med områdene som ligger mere sentralt i National Reserve. I ettertid er jeg glad for å innrømme at jeg tok grundig feil – at denne safari-lodgen ligger fint til og at våre guider ga oss et lærerikt opphold. Noe av det beste var den personlig måten vi ble tatt imot av betjeningen på Saruni.  Og da jeg helt alene satt i solnedgangen under et svært tre og studerte dyrelivet på slettene, så var akkurat det turens magiske opplevelse. Leiren ligger vakkert til, hyttene er elegant designet og har vakre antikviteter. Det eneste som manglet var et basseng for å  kjøle seg ned på det varmeste av dagen. Men forøvrig er Saruni avgjort et sted jeg vil anbefale – og fremfor alt et perfekt romantisk tilfluktssted blant all verdens ville dyr.

Les mer og se priser Saruni

Saruni Mara Lodge, Kenya
97 Overall
Pros
Høydepunkt var utflukt til dyrene
Cons
Det eneste jeg savnet var et basseng
Summary
The Love Shack er perfekt og romantisk for en bryllupsreise
Beliggenhet97
Rommet95
Mat & Drikke95
Miljø97
Verdt pengene?96

 

Ut på tur

Landing: Daglig direkte flyreiser til Nairobi´s Jomo Kenyatta internasjonale flyplass. Mara North Conservancy er et villmarksområde i Kenya på mer enn 30.000 hektar. Her er Masai Mara kjent for unik konsentrasjon av dyreliv, fugler, vegetasjon og åpne savanner. Saruni Mara er en såkalt safari lodge. Mara North Airstrip er nærmeste flystripe, omlag 40 minutters kjøretur til stedet man bor.

Bo bra: Fra vel utstyrte hytter med to soverom til The Love Shack, sistnevnte perfekt for et romantisk opphold og ofte benyttet av par på bryllupsreise. Romslig soverom ut mot en stor veranda med utsikt over dalen og Masai-slettene.

Spis godt: Saruni har et italiensk-inspirert kjøkken og du kan få nyte maten på din private terrasse eller i spisestuen. Alle måltider og drikke inkludert i prisen.

Natteliv: Nyt spa, massasje og velværebehandling i det mest avslappede miljø - utført av høyt utdannet lokalt ansatte.

Mini-Guide: Masai Mara naturpark er klassifisert blant verdens underverker på grunn av den ekstraordinære årlige vandringen (juli til november) når over 1,3 millioner dyr går fra Serengeti på jakt etter grønn beite. Rom pris fra 460 US Dollar per person per døgn i lavsesong.

About the Author:

Aislinn Killian
Jeg er fra Kenya og studerer for tiden medisin i Irland. Når jeg ikke studerer vil du mest sannsynlig finne meg på reise eller i en bohemsk kaffebar hvor jeg prøver å ta fancy bilder.

Legg igjen en kommentar