Magisk og romantisk safari på Saruni Mara i Kenya

juni 6, 2017
Sist endret 
juni 6, 2017

Strenge regler beskytter dyrelivet, naturen og de lokale

MAASAI MARA, KENYA: Det er her dyr og villmark møtes og som har gitt nasjonalparken Maasai Mara både oppmerksomhet og berømmelse og som stadig tiltrekker gjester fra hele verden. Ofte byfolk som vil oppleve spenningen og stemningen det er å ferdes og bo i et område med en million ulike dyr, noen av disse noen riktig farlige beist.

På en klar morgen kan man se utover slettene og studere ulike besetninger på vandring mot  grensen til Tanzania eller mot elver der krokodillene lurer i vannskorpa. Naturreservatet Maasai Mara har et variert økosystem og dyreliv som gjør området til spennende safari og et reisemål året rundt.

Litt geografi. Jeg besøkte Saruni i den nordlige delen av Mara, nærmere bestemt et privat område som heter Mara North Conservancy (MNC). MNC drives av en gruppe  lokale Maasaiere, grunneiere og andre interesserte som vil bevare området, og derfor ofte møttes for å diskutere problemene som oppstår med økningen av turisme til området. Både hoteller og lodger i Mara øker i antall, og penger fra turisme kommer ikke alltid  lokalbefolkningen til gode. Imidlertid har MNC tatt initiativ for å imøtekomme problemene ved å tilby et bedre helsevesen og mer utdanning til den lokale Maasai-befolkningen. Dessuten har man vedtatt strenge regler om antall lodger og turister som er tillatt i bevaringsområdet og på den måten beskytte dyrelivet, naturen og de lokale.
Gjestene som kommer til Saruni kan fly fra Nairobi til en nærliggende landingsbane i Mara, hvor en sjåfør fra leiren kommer for å hente. Det går også an å kjøre til og fra Nairobi, men kjøreturen tar gjerne fem timer, mens flyreisen går unna på en time.

Stemningen. På Maasai-språk betyr Saruni rolig eller harmonisk. Akkurat det ordet er en perfekt beskrivelse av atmosfæren og stemningen i leiren. Med bare seks villaer føler man seg temmelig alene ute i naturen, men samtidig at man er med på en romantisk safari.

Rom. Vi bodde i en villa perfekt for en familie. Den hadde to store soverom, en stue og en veranda. Villaen var forøvrig vakkert innredet i mørkt tre og en rustikk stil. Jeg likte spesielt den store himmelsengen som var drapert med i hvit netting av lin.

Maten. Måltider på Saruni inntas i fellesområdet der lunsj og middag serveres på et langbord. Dette gir gjestene en mulighet til å snakke med andre gjester og deres guider. Maten er forførende frisk og nylaget med masse frukt og grønnsaker. Min favoritt var imidlertid frokosten som ble servert ute på vår terrasse med en fantastisk utsikt ut mot slettene.

Høydepunkt. Inkludert i oppholdet på Saruni er to utflukter per dag for å studere dyrelivet og komme på nært hold av løver og elefanter. Jeg vokste opp i Kenya og har tidligere vært på flere lignende utflukter, og må si at jeg ble imponert over guidene på Saruni. Det viser seg at guidene stadig går på kurs for å øke sine kunnskaper. Disse turene var definitivt et høydepunkt på mitt opphold.

Alt i alt. Før mitt besøk på Saruni, var min største bekymring at det kanskje ikke ville være så mye å se i MNC sammenlignet med områdene som ligger mere sentralt i National Reserve. I ettertid er jeg glad for å innrømme at jeg tok grundig feil – at denne safari-lodgen ligger fint til og at våre guider ga oss et lærerikt opphold. Noe av det beste var den personlig måten vi ble tatt imot av betjeningen på Saruni.  Og da jeg helt alene satt i solnedgangen under et svært tre og studerte dyrelivet på slettene, så var akkurat det turens magiske opplevelse. Leiren ligger vakkert til, hyttene er elegant designet og har vakre antikviteter. Det eneste som manglet var et basseng for å  kjøle seg ned på det varmeste av dagen. Men forøvrig er Saruni avgjort et sted jeg vil anbefale – og fremfor alt et perfekt romantisk tilfluktssted blant all verdens ville dyr.

Les mer og se priser Saruni
 

Jeg er fra Kenya og studerer for tiden medisin i Irland. Når jeg ikke studerer vil du mest sannsynlig finne meg på reise eller i en bohemsk kaffebar hvor jeg prøver å ta fancy bilder.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu