London; Jeg har en hemmelighet!

desember 3, 2015
Sist endret 
desember 3, 2015

Keepers House - eksklusivt vegg-i-vegg med Royal Academy

LONDON: Eksklusiv spisestue og en meny med eksotiske cocktailer er ikke noe du umiddelbart forbinder med Royal Academy of Arts, men det er akkurat hva det renoverte Keepers House kan tilby. Tidligere var denne skulte perlen utilgjengelig for publikum, mens kulinariske godbiter i en kreativ og eksklusivt miljø i aller høyeste grad er åpen for alle. The Royal Academy har slått seg sammen med den kjente restauratører Peyton og Byrne, som har utarbeidet menyer for både mat og drikke i det som er Royal Academys best skjult hemmelighet.

Åpent for publikum. Historiske Keepers House var bolig for noen få utvalgte kunstnere. Den viktigste rollen var å inspirere nye kunstnere ved Royal Academy School of Art, som ble grunnlagt i 1768 og er den eldste kunstskolen i Storbritannia. Dagens talenter bor ikke her lenger, noe som har gjorde det mulig for Royal Academy å finne plass for restaurant og barer, som i 2013 ble åpent for publikum.

Barer og restauranter. The Keepers House består av en gourmetrestaurant, Shenkman bar med fristende cocktails, en frodig hage og lokalet Academician. Arkitekter Long & Kentish var ansvarlig for oppussing og den prisbelønte arkitekten David Chipperfield hadde ansvar for interiøret i restauranten og Shenkman bar, og klarte å skape et tydelig og innbydende interiør.
Under oppussing var de også i stand til å gjenopprette det opprinnelige hvelvet i kjelleren, datert tilbake til 1660-tallet. Et besøk i toalettet for kvinner, som ligger i et av disse hvelvene, er et absolutt et must. Landskap-designer Tom Stuart-Smith fikk til en magisk og frodig hage som ligger ved siden av Shenkman bar, en rolig oase kort vei unna travle Piccadilly.

Cocktails. Da Peyton og Byrne komponerte drinkmenyen hadde man den unike historien og atmosfæren til Royal Academy i tankene. Fra denne menyen kan du unne deg cocktails som "Burlington Cobbler", "Once upon a time in Academy", "An Artist Progress", "Himalayan Mule", og jeg er ærlig talt ikke sikker på noe som er mere britisk enn drinkene "Ærlig talt, Min Kjære "eller" Evening Tea ". Den erfaren bartender Francesco Greco anbefalte "Mai Tai" spesielt for meg, en deilig og klassisk cocktail av basert på mørk vintage rom. Cocktailer koste mellom £10- £12 og månedens cocktail til £8.

Forretter. A La Carte menyen i restauranten byr på forretter som "Kamskjell tartar med koriander, chili og lime" og "Biff Tartar med vaktelegg og sjalottløk-krem", som er den beste biff tartar jeg har smakt på lang tid. Forretter varierer fra £7- £15.
Blant hovedretter serveres "Artichoke Tortellini," Brønnkarse og pecorino”, ”Red leg Partridge, cavolo nero and Kentish cobnuts","Lemon sole, sautert spinat, kapers og sylteagurk "og" Cod, squash, mussels", som forøvrig var helt suveren. Hovedretter varierer fra £14- £21.
Blant desserter du finnes godbiter som "Bitter sjokolademousse med iskrem", "Krydret posjert pære" alt til £ 7,50 og selvfølgelig det aller viktigste, et utvalg av ost til £ 11. Det er også en Dagens Meny som koster £ 21,50 for 2 retter og £ 26,50 for 3 retter.

Månedlig arrangement. The Supper Club ved Royal Academy er et månedlig arrangement som tilbyr eksklusive middager og en meny akkompagnert av vin og drinker. Selvfølgelig var det en spesiell meny i forbindelse med den fantastiske utstillingen til Ai Weiwei. I forbindelse med Royal Academys kommende utstilling av "Maleri i den moderne hagen: Monet til Matisse" har Peyton og Byrne allerede begynt å komponere spesielle Supper Club-menyer basert på Monets egne oppskrifter. Absolutt noe å se opp for. Pris for Supper Club ligger vanligvis på £ 60 for et 5-retters måltid og spesielt utvalgte viner til maten.

Members Club. I september ble rommet Academician åpnet, en privat medlemsklubb åpen for alle. Designeren Martin Brudnizki ville at interiøret skulle ha preg av en hjemmekoselig stue. Det er blitt en blanding av sofaer og stoler og et utvalg av akademiets kunstverk på veggene. MB klarte å gjenopprette originale gamle veggpaneler som fortsatt har spikerhull fra kunstverk som ble hengt opp i løpet av årene. Lysekroner og noen gulvlamper ble spesielt laget for dette rommet. Et medlemskap koster £ 300 per år med et gebyr på £ 240, og noe rimeligere for de under 35 år. Med dette medlemskapet kan du invitere venner til noe eksklusivt – til en skjult skatt i det travleste av London.

Marta Strand er en erfaren skribent og arkitekt. Hun har hatt base i London siden 1986 og kjenner byen ut og inn. Marta har stor interesse for design og arkitektur, men også kunnskap om den kulinariske revolusjonen som finner sted i London.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu