Brun bar med grønne miks-varianter

april 6, 2014
Sist endret 
april 6, 2014

OSLO: Brun bar – grønn cocktail.
I år skal det tydeligvis være mye grønt, bær og ulike urter i miksende drinkene. I hvert fall hos tradisjonsrike The Broker i Bogstadveien i Oslo, i et område med boliger og butikker – langs en gate som nærmest konstant er under utbedring. Inne på Broker er alt i skjønneste orden. Der lanseres nye cocktailer på løpende bånd. I tillegg til at dette er en bar som i stor grad benytter norsk-produserte drikkevarer, er dette også restaurant og et møtested.
"Våren er en inspirerende årstid som byr på nye råvarer. Hva med ferske granskudd fra Nordmarka blandet med Arvesølvet akevitt. Eller den første rabarbra fra egen hage med sprudlende champagne – som en bellini", sier Stig Bareksten, tidligere norsk mester i drinkmiksing. Det siste året har han og Odd J. Nelvik brukt til å oppgradere og videreutvikle The Broker. Her brukes kun egenproduserte akevitter.

Gin og Whisky: Mennene bak The Broker produserer egne merkevarer, spesielt Arvesølvet Aquavit. Etter at Bareksten og tidligere redaktør Odd J. Nelvik overtok et norsk brenneri, produseres både gin og whisky. Honnør til begge for å bringe norsk bar-kultur opp på et høyere nivå.

Utvalget: Audny er den første whisky laget i Norge, oppkalt etter en seilskute levert fra et verft i Glasgow i 1899. I tillegg til alle kjente merkevarer har The Broker 20 forskjellige gin-varianter, en rekke eksklusive aquavitter og øl fra andre land. Det meste av øl-utvalget kommer fra små produsenter i Europa.

Miksing og urter. Årets hotteste cocktail kommer med ekstra mye friske urter - samt bær og grønnsaker. Også barer er inne i en grønn bølge. Hvis du blander Arvesølvet Akevitt med rabarbra-sirup, basilikum, sitron og muskat, ender du opp med å nippe til The Brokers mest solgte cocktail med navnet Madonna. Annet grønt er agurk, jordbær, mynte, appelsin, ingefær, eple, fersken og gulrøtter, for å nevne noen fra grønnsaksmarkedet.

Mat: The Broker er også et bra sted for lunsj og middag. Kjøkkensjefen er svært stolt av sine hamburgere, med god grunn.

Vi anbefaler: Den lokale favoritten Madonna og Brokers Sherry Cobber, begge basert på Arvesølvet. Jeg falt for Sazerac, en klassiker fra 1850 og New Orleans offisielle drink. Laget av rugwhisky, cocktailbiter og absinthe, det siste var favoritten til Edvard Munch.

Passer best for: Hamburgere, norske miksdrinker, møte med venner, etter jobb og sene drinker.

Valuta: Oslo har passert Tokyo som verdens dyreste by. Men her starter pris på miksede drinker på 102 kroner, ikke dårlig i dette landet. Prisnivået er til og med en grunn til å besøke The Broker.

Konklusjon: Etter at jeg oppdaget alle de nye miks-variantene, tok jeg fri resten av ettermiddagen, og mange sene lunsjgjester på denne eksperimentelle cocktail-baren kom tydelig til samme konklusjon.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu