Velkommen til Sveits!

Desember 2021: Sveits frykter ikke spredning av koronaviruset Omicron, og de fleste hindringer for innreise er fjernet. Det inkluderer ingen selv-isolasjon fra noe land. For å hindre spredning, er det et streng testing når du kommer inn i Sveits. Sveits er ikke med i EU, er en nasjon som bestemmer over seg selv og lar ofte være å følge råd fra euro-kratene i Brussel.

Reise og transport i Kroatia

Reise og transport i Kroatia Med fly:Det nasjonale flyselskapet forbinder Kroatia med direktefly til en rekke europeiske destinasjoner: Amsterdam, Wien, Brussel...
Les mer
View of the Cathedral, the Wye Bridge and the River Wye, Hereford, Herefordshire, England.

Vandring fra pub til pub i England

Reisetips for dere som liker natur, aktiv ferie og pub-besøk. Kom til den nordlige hjørnet av Herefordshire i England. Her finnes vandreruter som ble tatt i bruk for 500 år siden. Noen av disse går fra pub til pub – strekninger på 10 – 15 km. Overnatting er enkelt å finne og pubene serverer utmerket lokal mat. Pluss øl, og bak bardisken finnes også kart til neste dags vandring.

Bildet: Utsikt til katedralen, broen The Wye Bridge og elven River Wye i Hereford, Herefordshire, England.

RÅTT, VILT OG VAKKERT

MÅLØY: Opplev stormen. Kråkenes fyr ligger på et av de mest værharde plasser i Norge, omkranset av fjell og hav på alle kanter – ikke minst utsikt over Stadhavet. Er du riktig heldig, kan du oppleve storm og at bølgene slår over fyr-huset 45 meter over havoverflaten. Innenfor veggene sørger fyrvokter Bettina Vick for mat, massasje og guida turer i området.
Sierra Nevada

Sierra Nevada åpen – det sørligste for ski i Europa

Skisesongen i spanske Sierra Nevada startet i slutten av november, og varer vanligvis til slutten av mai.
Sierra Nevada er et flott skianlegg med 124 løyper som ligger i bakkene til Spanias høyeste fjellkjede, med utsikt over den historiske byen Granada og Alhambra. Sistnevnte er et berømt palass og festning som ble bygget på midten av 1300-tallet. Høyeste punkt, Mulhacen, ligger på 3.749 m.o.h.

Selv om du ikke drar hit for å gå og stå på ski, er byen Sierra Nevada verdt et besøk. Her finnes mange barer, restauranter og terrasser med spektakulær fjellutsikt.

crossmenu