Reis og spis bærekraftig - opplev britisk natur

mai 25, 2021
Sist endret 
mai 25, 2021

For velvære bli kjent med det forførende begrepet skogbading

LONDON: Storbritannia har mange store byer og 70 millioner innbyggere, men sannelig finnes det også mye spennende natur i dette landet. Egentlig er det bare å komme seg ut av byen, ta en avstikker på landet og føl naturen på nært hold. Det finnes nok av forslag med turist-vennlige ruter, økologiske opplevelser og spisesteder som har spesialisert seg på økologisk mat. Dessuten dukker alltid en bra pub opp på din vei. På mange måter er britene spesielle. Når britene bestemmer seg for noe, så gjennomføres planen med stil. For tiden er det reis og spis bærekraftig mat som gjelder, og turister er invitert med på trenden.

Steam train on the Dartmouth Steam Railway line, approaching Churston running along the coastline.
Steam train on the Dartmouth Steam Railway line, approaching Churston running along the coastline.

Digital avvenning

Vår ferie-vennlige oppfordring, prøv England utendørs. Grip muligheten til å nyte naturen og ta steget ut av daglig kjas og mas – en velprøvd vei til en dose velvære. Storbritannias 15 Nasjonalparker og 46 offisielle områder med enestående naturlig skjønnhet.
Dette er anledning til nye reisemål og en natur-pause med digital avvenning, som noen og enhver kan trenge. Perfekt for fotturer eller ganske enkelt ta en avslappende spasertur, tilbring tiden med å vandre gjennom parker, utforske naturskjønne kyststriper eller utforske rolige skoger.
En måte å glemme tiden i det britiske naturen, er å nyte de brede landskapene, koselige landsbyer og varierende nett-forbindelsene langs en av mange vandrerstier. I tillegg til rutene i  velkjente Lake District og Peak District nasjonalparker, er det flere naturskjønne omgivelser i sør.

Utsikt over det bølgende landskapet i Devon, med lappeteppe av åker og hekker. Over landsbyen Southpool.
Utsikt over det bølgende landskapet i Devon, med lappeteppe av åker og hekker. Over landsbyen Southpool.

Miljøvennlig opplevelse

Det finnes lister og tvilsomme kåringer over det meste, også en oversikt over 500 opplevelser som du helst ikke bør gå glipp av. Ta livet med ro, du kommer deg aldri gjennom denne listen. På en 37. plass finnes South West Coast Path, en sti gjennom et vakkert kystområde. Følg denne og du kommer til det beste Devon, Cornwall, Somerset og Dorset har å tilby. Dette er en tur for både fotturister og strandløver, og bokstavelig talt rett ut av boka for miljøvennlige opplevelser.

Skogbading med terapi

For en dyp følelse av velvære på en reise til Storbritannia, bli kjent med det forførende begrepet skogbading. Skogbading er en idé som kommer fra Japan og fokuserer på intense opplevelser og avslapping i hjertet av rolige, dype skoger. Det siste har Storbritannia mye av. For en revitaliserende dose med naturterapi, hva med å utforske Storbritannias rolige skoger. Våre forslag er Savernake Forest i Wiltshire, Ashridge Estate i Hertfordshire og Fingle Woods i Devon.

Dette serveres på stedet med det uvanlige navnet We Are Vegan Everything, London, UK
Dette serveres på stedet med det uvanlige navnet We Are Vegan Everything, London, UK


Øko-fokus på reise

Egentlig bør man reise bærekraftig på dette øyriket, altså bytte ut fly med tog. Ikke bare vil det redusere karbonutslippet, men i høyeste grad forsterke muligheten til å se vakker natur. Et flott eksempel er toget Caledonian Sleeper, et nattog som frakter passasjer fra London til Skottland med stil. Togene stopper på steder som Glasgow, Inverness, Edinburgh, Aberdeen og Fort William, og er fullt utrustet med komfortable køyevogner og deilige spisemuligheter i Club Car. Slik kan du våkne forfrisket, skyldfri og klar til å utforske mer av Skottland.

En solid frokost servert på NoMooMoo vegansk kafé i St. Albans, London
En solid frokost servert på NoMooMoo vegansk kafé i St. Albans, London

Dans og strandrydding

Bytt ut selfiene med ekte glede og returner hjem en varm følelse av å ha gitt noe tilbake på din eventyrreise. I Brightons bohemske egenart kan man svinge innom en strandryddig. Bli med byens lokale grønne selskapsløver på deres månedlige stille disco strandryddinger. Folk strømmer til stranden, i alle slags stilige klær, klar til å fjerne søppel langs kysten og danse til solen står opp. En morsom aktivitet med følelse av fellesskap og en måte å bli kjent med lokale. Dessuten, ta vare på Moder Natur og få seg en dans på stranda, alt på samme tid!

Dette får du hos We Are Vegan Everything, London, UK
Dette får du hos We Are Vegan Everything, London, UK

We Are Vegan Everything

 Man behøver ikke ha tradisjonelle nyttårsforsetter for å prøve vegansk eller vegetarisk kosthold. Noen av de mest innovative spisesteder finnes i London.
Ta turen innom en av hovedstadens mest populære restauranter, Mildreds, en institusjon i Soho siden 1988.  Dette stedet har tre avdelinger i London. En annen stilig og plantebasert mulighet er W.A.V.E., eller We are Vegan Everything, i Londons bydel Hackney. Len deg tilbake og slapp av i dennr bohem-restauranten mens du stapper i deg melkefrie freak-shakes, pannekaker eller boller med frisk salat. En forfriskende avslutning på en britisk natur-opplevelse.

EN LITTERÆR REISE GJENNOM SØR-ENGLAND

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu