Bare så det er nevnt...

Altfor ofte blir området rundt Stavanger glemt når vi skal foreslå ferie i Norge. Her kan du bli med på safari på Lysefjorden, ta turen opp til Prekestolen og Kjerag, eller dra litt sør til Jæren for hvite strender og et paradis for surfere og kitere. Det finnes også en øyperle som heter Hidra. Så er også det nevnt.
Laksefiske i Altaelva

Norgesferie: Vær smart og fleksibel – reduser utgifter

Ferie i Norge er en dyr variant, til og med for oss med norske lønninger. På den annen side er det på sin plass å feriere i eget land, så derfor må man planlegge og sjekke priser. Nivået er selvsagt høyest når alle har ferie, altså juli og første halvdel av august. Derfor bør man legge Norgesferien utenom denne perioden.
Sparetips: Lei hytter, bo på campingplasser, la barna leke i naturen, velg rimelige spisesteder, utforsk nasjonalparker, dra på vandring eller på sykkelferie.

Rangering en ubegavet tradisjon

«Her er Norges beste feriesteder». Vanligvis er det unge bloggere og markedsfolk som kommer med slike ubegavede påstander. Det går da ikke an å rangere det ene ferie-varianten opp mot en annen. Det blir som å rangere en spa-ferie i fjellheimen med torskefiske i Lofoten. Det holder ikke, finn på noe annet å gjøre.
Munch Museum i Oslo, åpnet i 2021

Oslo er bra – med mange gode naboer

Oslo har de siste årene toppet mange tvilsomme lister over verdens beste byer å besøke. Når det er nevnt, Oslo har spennende opplevelser, skulpturparker, gallerier, konserter, festivaler og museer. Spesielt når det nye Nasjonal Galleri åpner i 2022 og det nye Munch Museet.
Enkelte påstår at det beste med Oslo er den korte veien til Østfold, Vestfold og Kistefoss Museet på Hadeland. Men det er sikkert mange som ennå ikke har besøkt Vigelandsparken – og den ligger fortsatt i Oslo.
Bildet: Munch Museum åpnet i 2021.
crossmenu