Livet på markedet er temmelig vilt

februar 9, 2014
Sist endret 
februar 9, 2014

NAVN: MADS MICHALSEN
MIN BY: MARRAKECH I MAROKKO

Hvorfor Marrakech? -Jeg hadde aldri vært i Marokko før, men besøkt andre land i Nord-Afrika. Jeg ville utforske og oppleve marokkansk kultur og startet i Marrakech.

Mitt første minne: Slappe av ved bassenget og lytte til fuglesang. Fantastisk.

Mitt favoritt spisested: De Jeunera, adresse 2-4 Angle Rue Kennaria, Douar Graoua, i Medina. Fransk og marokkansk profil. Forretter 50-75 Dh, hovedretter 85-110 Dh, kaffe 25 Dh, mineralvann 15 Dh. (DH er den lokale valutaen). Hvis du vil spise noe annet enn det vanlige Marrakech tilbyr, er dette stedet. Perfekt beliggenhet, du kan velge mellom tre etasjer og fantastisk utsikt fra taket. God mat, hyggelig service og rimelige priser. Litt dyrere enn andre steder, men fortsatt rimelig. Restauranten ligger litt vekk fra overfylte gater, på et hjørne. En liten skjult perle.

Hva spiste du? Jeg spiser indrefilet, hjemmelaget potetmos, og hadde litt pasta ved siden, som smakte utrolig godt. Dette var det eneste stedet jeg faktisk fant ordentlig biff. Jeg ville ha noe annerledes enn det vanlige som det lokale hadde å tilby ettersom vi var litt lei cous cous og kylling med argan olje. Kjøttet var stekt perfekt, og smakte strålende.

Hvor møtte du lokalbefolkningen? Markedet Djemaa el Fna er det beste stedet for å møte lokale og turister i skjønn forening. Stedet kalles det største markedet i Nord-Afrika, og er plassen både for å spise, shoppe eller bare møte mennesker. Mest overfylt på lørdager - og etter mørkets frembrudd kan jeg bekrefte at det meste er temmelig vilt med støy, musikk og selgere.

Min favoritt bar: Cafè de Theatre. God mat, god milkshake. Sportsbar. Hyggelige priser, og god service. Snakker de fleste språk, og setter på den fotballkampen du vil se på av stedets 10 tv`er.

Mitt hemmelige sted: Parc el Harti. Parken. Vil du være alene, sitte på en benk, nyte stillheten, slappe av med din kjære eller la tankene fly, drar du hit.

Mitt beste råd: Spasere langs Mohammed Avenue og oppleve solnedgangen. Gå deretter til Djemaa El Fna før markedet blir for overfylt. Finn et bra spisested og opplev folkelivet utover kvelden.

Min favoritt-butikk: Supermarkedet Carrefour.

Mitt beste kjøp: Jeg kjøpte en såkalt Ali-frakk på gata. Den er håndlaget av kamelull.

Taxi eller annen transport? De lokale vil alltid prøve å utnytte deg som turist. Taxi er billig. Start lavt, og alltid 1/4 av hva sjåføren forlanger. Du vil sannsynligvis få godkjent prisen av 1/3 av de startet med. Husk - du har fordelen fordi du har pengene og kan velge en annen taxi. Tog er også billig. Kjøp billett før du går ombord.

Hold deg unna?  -Har du antydning til mageproblemer, bør du ikke spise på markedet på Djemaa el Fna. Pass på at du spiser godt kokt mat.

Din største tabbe? –Jeg gikk rundt på markedet og i smugene med en veske som var litt for lett å åpne. Dessuten bør man møte opp til flyavgang minst 30 minutter før avgang. Det hender noen ganger fly tar av før tiden. Gå ikke glipp av flyreisen.

Hvor går neste tur? – Til Malta for å møte våren, paradisøya i Middelhavet.

Fakta Marrakech
Marrakech ligger nordvest i Marokko og er den fjerde største byen etter Casablanca, Fès og Rabat. Ligger på nordsiden av Atlasfjellene.
Klima: Relativt kald vinter og varme, tørr sommer. Snitt-temperatur fra 12 om vinteren til 28-29 sommer. Spesielt varm periode fra juni til september da temperaturen kommer over 30 grader.
Marrakech er ganske liberal, men husk at det fortsatt er en islamsk, mannsdominert by. Er delt opp i to områder – Old City (også kalt ”Medina”) huser soukene (eller markedsområdet) og Moderen City med kommersielle kvartal (Gueliz) og boligområde (l’ Hivernage).
Hvis du tar bilde av en slangetemmer, aper eller gatedanser i Marrakech, forventes det at du betaler, og du får problemer hvis du ikke gjør det. Selv det å spørre om retningen til hotellet har sin pris!
Djemma El Fna er det gamle torget i hjertet av Marrakech, et samlingspunkt for lokalbefolkningen, gateartister, selgere og de som tilbyr mat.

Mads bor i Moss, er fotballspiller og -trener og liker å ta en snartur til en ny by eller land. For ham er det ganske enkelt, Mads er nærmeste nabo med Moss Lufthavn Rygge.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu