Latin Amerika har sine fem store

En verden av natur. Sør-Amerika har også sine fem store. For ordens skyld er de jaguar, maursluker, tapir, elveoter og mankeulv. Denne verdensdelen har allerede telt- og bærbare leire i sine nasjonalparker. De har allerede ekstravagant topografi, bitende insekter, hårete edderkopper og giftige slanger, og ting som skurrer med skumle lyder om natten.

Araer, jaguarer, tapirer og ullaper er bare noen av de kritisk truede arter som er en del av Latin-Amerikas dyreliv.
Selv om Latin Amerika mangler gnuer og bøfler, kan de i det minste skryte av myldrende flokker av Aberdeen Angus og Hereford storfe.
Kvegdrift er en viktig næringsvei i Uruguay

Blant latin-amerikanske land er du annerledes, jeg har sett at du har omsorg for din befolkning

"Jeg har innsett at hvis man ønsker å finne og oppsøke kulturen til et nytt sted, så tilbring tid med folket. Det er mennesker, ikke steder som er viktig. Sør-Amerika er spennende og et kontinent spesialisert for fart, spenning og mye moro"
Gudmund Lindbaek, journalist

En elv av malte fugler

Kjære Uruguay,

Beklager år med mitt fravær. Beklager at jeg ikke er hos deg. Så mye har skjedd, eller ikke skjeddetter Covid-utbruddet – mens jeg har vært i Europa. Jeg husker at noen av dine fortalte at ditt navn bokstavelig talt betyr "River of the Painted Birds" på det lokale Guanani-språket.

Jeg har innsett at hvis man ønsker å finne kulturen til et nytt sted, så tilbring tid med folket. Det er mennesker, ikke steder som er viktig,
Blant latin-amerikanske land er du annerledes, jeg har sett at du har omsorg for din befolkning. Du sørger for at en eldre utenlandsk kvinne får samme medisinsk behandling som en uruguayansk tenåringsgutt.

Jeg innser at mitt besøk Uruguay har vært en av livets største gaver. Du gjenopprettet troen på at vi tross alt er forskjellige og at det er en bra ting.
Uansett, jeg føler fortsatt et bånd som forener meg med denne "elven av malte fugler"
Te veo pronto!
crossmenu