Nord Brasil - et paradis av ukjente strender

januar 28, 2014
Sist endret 
januar 28, 2014

BRASIL: Glem Copacabana. Glem unyttige kåringer av verdens beste strender. Velkommen til et paradis av sandstrender og behagelig temperatur.

Brasil kan stille opp med noen krystallklare kandidater til kåringen av verdens beste strender Her er vårt utvalg av noen av de mest perfekte i Nord-Brasil. Selvfølgelig kommer skjønnhet av øyet som ser - at du kan velge mellom småstein og palmer, mellom surfing og sandslott. Det handler ikke om Bora Bora eller Brighton og ikke om en stripe med sand til å legge badehåndkleet på. Det handler om den komplette og naturlige skjønnhet, rent vann, tropisk eventyrland og et sted der man enkelt kan dele idyllen med andre.

Du har neppe hørt beach-navn som Praia da Ponta de Serrambi, en fem kilometer lang strand mellom Recife og Porto de Galinhas. Eller om stranden Babo do Santo Beach, Pontal de Maracaipe i Ipojacu, Praia de Suape, Praia de Gaibu og den vakreste av dem alle. Praia de Calhetas, bare 150 meter lang, men ligger i vakre omgivelser laget av naturen selv og med rent og krystallklart hav.

Surfernes kyst. Sør fra Recife er et klassisk område for beach-bums og surfere. Her finnes noe av det blåeste hav eller kombinasjonen turkis sjø og hvite strender du noensinne vil se, og milevis med palmer. Så langt er ingen av disse kommet på listen over verdens beste. Men man skal huske at disse listene er laget av personer som aldri vært på noen av strendene de omtaler. Men strendene i delstaten Pernambuco er noen av de mest populære i Brasil og jeg er sikker på at berømmelsen også vil komme til dette paradiset.

Fakta Nordøst Brasil
Pernambuco, stat i Nordøst Brasil. Har en kystlinje over 200 km av strender med klart, varmt vann. Ligger ved ekvator og dermed garanterer sol hele året, med en gjennomsnittstemperatur på 26 C.
Recife er den viktigste byen med en moderne flyplass og alle servicetilbud.

Reisen
Mange kommer til nordøst Brasils via Salvador, fra Gatwick via Madrid med Air Europa, fra Heathrow via Lisboa med TAP Portugal og med TAM fra Heathrow via Sao Paulo. TAP flyr til Recife Guararapes International Airport (REC) og Natal Augusto Severo internasjonale flyplass (NAT) fra Lisboa. Condor fra Frankfurt, Tyskland til Recife, Natal og Fortaleza.

For reise innen regionen, prøv brasilianske flyselskap som TAM, GOL og Azul.
For kortere distanser, bruke Brasils nettverk av komfortable busser, tilgjengelig på nettsiden til Busca Onibus (buscaonibus.com.br)

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu