Alpine Italia – mye nostalgi og idyll

desember 14, 2015
Sist endret 
desember 14, 2015

Ingen er mer pittoresk enn chic Cortina d`Ampezzo

ITALIA: En avslappet atmosfære, lite pretensiøst men samtidig massevis av gammeldags alpint sjarm, ikke spesielt overfylt skibakker og en stemning mer avslappet enn hos naboene i Frankrike og Sveits. Alt er litt mer avslappet, sivilisert, et mer stress-fritt område der det virker som om tiden har stått stille.

Bedre enn noen andre vet italienerne hvordan man serverer utmerket mat i 2000 meters høyde, og vi mener mat som er blant det beste du får servert hvor som helst. Her finnes små og uformelle feriesteder som kanskje ikke er det hotteste i Europa, men med masse sjarm. Det føles som du kan støte på Tom Cruise eller George Clooney - snarere enn prins Harry og hans hurra-venner.

Cortina
Ingen steder er mer pittoresk enn chic Cortina d`Ampezzo, det beste av italienske alpinanlegg – selve dronningen av Dolomittene. Dramatiske rosafarget topper oppe i bakkene, med utsikt som du bare ser på postkort.
Bakkene er greie nok, spesielt de faste gjestene, mange har sitt andre hjem her og nyter spaserturer, shopping, ser på folk og har lange lunsjer som er like viktig som en tur i bakken. For nybegynnere finnes bakker som er lange, enkle og godt preparerte.
Cortina er spesielt perfekt hvis du like sport som polo, shopping og restauranter med Michelin-stjerner. El Toula er en av de beste for å spise og møtes.

Alta Badia
Ski-regionen Alta Badia ligger i den sørøstlige delen av Sør-Tyrol, mellom 1300 og 2778 meter om havet, perfekt for å utforske området på ski og snowboard. Alta Badia er 2,5 timers kjøring fra Venezia. Det er lite å se til charter-hordene - og isolert nok for at lokalbefolkningen snakker sitt eget språk, Ladin.
Alta Badia

La Villa
La Villa ligger to timers kjøring fra Venezia og har 11 heiser og 19 nedfarter som passer alle nivåer, perfekt for nybegynnere og barn. Husene minner litt Østerrike, men om kveld handler det om velkledde italienere og gourmet-mat. Stedet har 18 restauranter med Michelin-stjerner.

Sestriere
Ligger gjemt mellom de solfylte dalene Susa og Chisone. Sestriere er en vennlig by med en blanding av italienere og familier som kommer hit for å nyte over 400 km med løyper knyttet til Melkeveien. Sestriere har omfattende snøproduksjon, så hvis du sviktes av de uberegnelige snømengder i dette hjørnet av Italia, vil du være trygg her med 146 skibakker og flombelysning for kveldskjøring.
Byen er ikke spesielt sjarmerende, men noe av det beste med Sestriere er at du er i Italia med spesialiteter fra Piemonte og alle italienske matfavoritter.

Bormio.
Hvis du liker en brosteinsbelagt by og ikke bryr deg om mangel på atmosfære, vil du finne sentrum av Bormio attraktivt. Bakkene er for bratte for å tilfredsstille nybegynnere. Bortsett fra noen gode og lange carving løyper er det lite som kan tiltrekke erfarne brettkjørere. Utelivet er heller fredelig, med unntak av helgene.

Cervinia
På den italienske siden av Matterhorn er Cervinia knyttet til Zermatt med 200 km med egne løyper. På grunn høyden og mye snø har området en lang sesong. Avanserte skiløpere må over til Sveits for å finne utfordringer.
Cervinia ikke det mest attraktive feriestedet. Den ble grunnlagt i 1930 av Mussolini og kan fortsatt ikke imøtekomme dagens krav til de som ikke går eller står på ski. Riktignok er restaurantene gode, men prisene er nesten like stive som høyden på Matterhorn. Kvaliteten på after-ski tilbudet kan også forbedres. Cervinia er best for skiløpere som ikke må ha sorte løyper og bra for snøbrettkjørere. Eksperter og festløver bør finne noe annet.

Courmayer
Den italiensk naboen til franske Chamonix har 100 km egne løyper, de fleste for de med middelmådige ferdigheter. Avanserte skiløpere trenger ikke få panikk, for Courmayeur har tilgang til alle de andre feriesteder i Aosta og Chamonix dalen (via Mont Blanc-tunnelen), til sammen nær 800 km løyper. Langrennsløpere vil også finne flotte forhold.
Den alpine landsbyen har koselige hytter, luksushoteller, designerbutikker og elegante cocktailbarer. Helgegjester er generelt mer skjerpet for fest enn skibakkene.

Alagna, Piedmont
Folk som drar hit er mer dedikert for skibakkene enn for fest eller shopping. Alanga har bare 15 km med nedfart, hovedsakelig for eksperter, men er linket til nærliggende alpinanlegg og totalt 75 km. Skipass gir tilgang til dem bakkene.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu