Camping og luksus ble til glamping i Sverige

mai 8, 2018
Sist endret 
mai 8, 2018

Teltene klare og fullt utstyrt med senger, kjøleskap og det familien behøver

Fra camping til glamping. Trenden med glamping har vært stor i Sverige i flere år allerede, og nå øker tilbudet med camping og litt luksus. Flere steder kan du sove i en myk og deilig seng og titte opp på lysekronen i taket – selv om du bare er i et telt på en campingplass. Luksus og camping er avgjort sant – i Sverige – og her er noen alternativ.

Strømstad, like ved norskegrensen i Østfold, er full av nordmenn og her finnes Seläters Camping med nærhet til både skog og sjø. Her står glampingteltene klare og fullt utstyrt med senger, kjøleskap og det familien behøver. Hvert telt har to senger.

Bohuslän. Test med varme, elektrisitet, vannklosett og dusj får man på Anfasteröd Gårdsvik i Bohuslän. Her sover man godt i dobbeltsenger og kan spise på kafeen som har en meny av lokale spesialiteter. Regn også med personlig service av paret som driver stedet.

Gotland. Et glampingtelt med dobbeltsend og solfylt veranda venter på Visby Strandby på Gotland – øya med flest soldager i Sverige. Her er det også muligheter for litt action – som dykking, kiting og fallskjermhopping.

Safaritelt. En time nord for Karlstad finnes Sveriges sydligste villmark. Her står seks safaritelt klare for en glampingferie. Teltene har seks soveplasser og en terrasse med utsikt over Rådasjön. Her finnes aktiviteter som kanoturer, mountainbike, hesteridning og elgsafari – pluss en flytende badstue på innsjøen.

Luksus. Inne i et 30 kvadratmeter canvastelt finnes dobbeltseng, myke gulvtepper og en luksuriøs touch – pluss kjøleskap, myggnett og stemningsfylt lys. I så fall må du til Tredenborgs Camping tre kilometer sør for Sölvesborg – en by ved Østersjøen like nord for Skåne. Her finnes også en restaurant med lokalbrygget øl og nybakte bakervarer hver morgen. Både øl og nybakt bør være grunn nok til å dra til luksus sør i Sverige.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu