London; Ro, luksus og utsikt

juli 28, 2015
Sist endret 
juli 28, 2015

Shangri-La har kikkert på rommet

LONDON: Som å lete etter det perfekte, en lykkelig tilfredshet i hjertet av Asia for så å oppdage et idyllisk bortgjemt sted inne i en avsidesliggende fjellkjede. I dette jordiske paradis finnes det fullkomne - en følelse av forklaring på selve livet og at det egentlig ikke er noe mer å lete etter - dette er historien om Shangri-La.
Dette forjettede land, beskrevet av James Hilton i romanen ”Lost Horizon”, er selve grunnlaget til hotellkjeden Shangri-La. I romanen er Shangri-La et sted kjent for en utpreget gjestfrihet, et sted hvor Østens tradisjoner møter vestens komfort. Det er den samme filosofien Shangri-La kjeden prøver å bevarer.

I 2014 åpnet Shangri-La sitt aller første hotell i Storbritannia, i Londons finansdistrikt. Hotellet er Londons første oppe i høyden med lobby 35 etasjer over bakken. Selvsagt liker jeg den fantastiske utsikten og en moderne stil, men jeg elsker minst like mye selve konseptet bak Shangri-La – noe som passer en som er på evig søken etter ro.

Beliggenhet:
Shangri-La ligger i den berømte Shard bygning i London City, rett ved London Bridge undergrunnsstasjon. Jeg fløy inn til flyplassen London City, bare 25 minutter med offentlig transport fra hotellet. Beliggenheten er perfekt for forretningsreisende som bare har behov for å være i City, men det fungerer også for turister med Bond Street bare 10 minutter unna med t-banen.

Rommet:
Vi bodde på et såkalt ikonisk rom med utsikt til Londons Skyline. Rommet var bare utrolig, med vinduer fra gulv til tak og en fantastisk utsikt over Themsen og Tower Bridge. Jeg er opptatt av detaljer og her var det mange – fra mindre viktige til en kikkert og et kart over kjente bygninger i nær sagt alle retninger.

Badet:
Et langt badekar ble min favoritt under dette oppholdet. Det var utrolig, jeg følte meg som en filmstjerne som satt i badekaret og så på alle blinkende lys i byen. Et TV var montert i speilet og toalettsetet var oppvarmet, for å nevne et par tekniske finesser.

Bar og restaurant:
Ting og hovedrestauranten og ligger i 35. etasje. Her serveres en miks av asiatisk mat med fokus på kinesiske og japanske smaker. Maten var deilig og med den utsikten må dette være et perfekt og spesielt sted når et eller annet skal feires.

Shangri-La er også kjent for Gong Bar i 53. etasje, med panoramautsikt over London. Baren opererer etter prinsippet førstemann til mølla, der det er helt avgjørende å komme tidlig dersom du vil ha et vindusbord.

Fasiliteter:
Shangri-La London har selvsagt Europas høyeste pool! Her oppe i 53. etasje har du utsikt til både himmel og byen mens du svømmer. På samme nivå finnes et treningsstudio. Uansett hvor du befinner deg, så handler dette hotellet mye om utsikten. Jeg rakk ikke å sjekke ut spa-avdelingen, men vet at den tilbyr en rekke behandlinger – med unntak av problemer med høydeskrekk.

Jeg er fra Kenya og studerer for tiden medisin i Irland. Når jeg ikke studerer vil du mest sannsynlig finne meg på reise eller i en bohemsk kaffebar hvor jeg prøver å ta fancy bilder.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu