Bli med på digital kunst og musikk-tur

april 17, 2020
Sist endret 
desember 16, 2021

Her er en smakebit hva museer, konserthus og klubbscener byr på

TYSKLAND: Helgeturer avlyses, selskaper og fester utsettes og møter digitaliseres. Derfor kommer Tysklands turistkontor med en digital- og coronafri kultur-tur. Bli med til Frankfurt, München, Berlin eller Stuttgart og få en liten smakebit på hva museer, konserthus og klubbscener byr på – og drøm deg bort til neste gang du  fysisk kan besøke Tyskland. Forøvrig er det flere land som på denne måten holder liv i våre reise-drømmer med digital kunst.

digital kunst
Dette er statsoperaen i Stuttgart og du kan se forestillinger herfra

Frankfurt - #StaydelAtHome

Städel Museum i Frankfurter en pioner når det kommer til digitalisering i kultur- og museumsbransjen. Museets kunstsamling omfatter verk fra mer enn 700 år europeisk kunst og nå oppleves online. Utforsk kunst fra blant annet renessansen, moderne tid og samtidskunst på mange forskjellige måter. Prøv ut leker, «digitorials» – hvor du kan lære mer om utstillinger eller få en introduksjon til kunsthistorie–eller test ut tidsmaskinen som lar deg reise tilbake til museet på 1900-tallet. Du kan også bla deg gjennom verkene og lage deg en liste med favoritter.
Du kan også lytte til Städels podkast «Finding Van Gogh» som forteller historien om det legendariske bildet «Portrett av Dr.Gachet» som forsvant på mystisk vis for mer enn 30 år siden.

Musikk - tekno og klassisk


Berlin er kjent for sin klubbscene og den kommer nå hjem til deg. Hver dag streamer de mest kjente klubbene i Berlin på www.en.unitedwestream.berlin. Gjør stuen din om til et dansegulv, inviter noen venner gjennom video-messenger og dans sammen!
Litt mer lyst på klassisk musikk? Berliner Philharmonie er selvfølgelig stengt, men den digitale konserthallen er åpen. Du har tilgang til over 600 konsertervia nettsiden til konserthuset: www.digitalconcerthall.com/en/home

Naturvitenskap i München

Ta en liten tur gjennom Deutsches Museum i München Gjennom Google Arts&Culture kan du besøke en rekke av verdens mest kjente museer og utstillinger fra sofaen din. Museet i München er et av verdens største og presenterer teknologisk og vitenskapelig utvikling og fremgang samt sosiale forandringer.

KUNST: Städel-Museum i Frankfurt er  pioner når det kommer til digitalisering
KUNST: Städel-Museum i Frankfurt er en pioner når det kommer til digitalisering
KUNST: Städel-Museum i Frankfurt er pioner når det kommer til digitalisering


Opera i Stuttgart


På hjemmesiden til Stuttgart Opera kan du se innspillinger av aktuelle forestillinger. Denne uka vises Sergej Prokofjevs «Die Liebe zu drei Orangen» (Kjærligheten til tre appelsiner).

250 år med Beethoven
I år feires vi 250-årsdagen til den tyske komponisten og musikeren Ludwig van Beethoven. Et prosjekt som markerer jubileet er en musikalsk skipsfart som følger Beethovens fotspor fra Bonn til Wien med tilhørende musikalsk og kulturelt program. Grunnet korona-krisen kunne ikke turen starte som planlagt, men programmet finner sted likevel - 48-timers online-program med konserter, diskusjoner og interaktive aksjoner.

LES OGSÅ: STERKE KVINNER FORANDRER TURISME

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu