• Hoddevika - surfernes paradis på Vestlandet.

Hoddevika – reisetips til Surfernes Paradis

Typisk aktiv ferie. For å bestige gigantiske fjell, utforske kysten og skate på  ikoniske og svingete veier.

HODDEVIKA: Der naturen er vill, landskapet rått, sandstranda er hvit og forholdene for surfing avgjort bedre enn de fleste steder. Da er du kommet til Hoddevik, et sted folk flest aldri har hørt om. Med mindre du foretrekker å boltre deg på ville bølger. Stedet er så lite, og så bra for surfing, at nerdene helst vil holde Hoddevik for seg selv.
Lenge var Hoddevik og lignende strender på Vestlandet ukjente surf-perler, bare oppdaget av den harde kjerne. Men nå har flere fått opp øynene for surfing i havgapet.

Hoddevik strand med hvit sand - ei lita bygd som er på surfernes kart

Hoddevik strand med hvit sand – ei lita bygd som er på surfernes kart

Hvor og hva er Hoddevik?

Hoddevik befinner seg ytterst på Stad – i Stad kommune i Nordfjord på Vestlandet. Stad ligger på nordsiden av Nordfjorden. I den nordvestlige delen ligger halvøya Stadlandet som strekker seg ut i Stadhavet.

Hoddevik er et yndet sted for surfere fra hele verden. Spesielt egnet for surfing under ekstreme vindforhold på grunn av høye fjell som skjermer stranda fra den verste vinden.

Utsikten fra toppen av Mosekleivhornet er imponerende

Utsikten fra toppen av Mosekleivhornet er imponerende

Hoddevik har surfcamp

Det overrasker vel ingen at Hoddevik har surfcamp, altså et sted du lærer å surfe. I tillegg til surfing, omgivelser, atmosfæren og livsstilen får du hele pakka hos Epic Waves. Dette er stedet for aktiv ferie. I tillegg til surfing, kan du bestige noen gigantiske fjell, utforske kysten på paddleboard, aktiviteter på stranda og skate på den ikoniske og svingete veien som går ned til Hoddevik forbi grønne åser og fargerike hus.

En krevende fottur

Om du klarer å komme deg på toppen av fjellet Mosekleivhornet, så får du en fantastisk utsikt over Hoddevik – og mye mer. Det er to ruter til toppen som ligger 996 m.o.h. Den ene løypa er kort og bratt, mens den andre er lenger og enklere.

Reise til Hoddevika

Hoddevika ligger 75 km fra Måløy. Reisen fra Måløy har tre alternativ: Buss, taxi eller leiebil. Sandane Lufthavn og Florø Lufthavn er nærmeste flyplass. Måløy er nærmeste by med 3000 innbyggere. Til Måløy kommer man seg med hurtigbåt fra Bergen, Hurtigrutens daglige anløp og buss fra Oslo som tar vel 8 timer.

Overnatting

Stad Hotell i Leikanger er et moderne hotell med restaurant. Men det finnes også flere enklere alternativ som Vestkapp Camping. Her finnes hytter, leiligheter, telt- og bobilplass og båtutleie. Hoddevika Camping.

På rullebrett ned hårnålsveien til den lille bygda ved havet.

På rullebrett ned hårnålsveien til den lille bygda ved havet.

Her kan du spise

På Kafé Strandro byr vertskapet Mathilde og Espen på hjemmelaget sesongmat. Kafeen ligger tett ved stranden i Hoddevik og har pizza på menyen. Og selvsagt kaffe, smørbrød og vafler hver dag og hele dagen, spesielt i juli og august som er høysesong for turisme.

Hoddevik Surfguide

Mens de fleste sjekker værmelding før avreise, vil surferne også vite hva som venter av bølger. Det undersøkes hos Surf Forecast, der vi får vi vite at beste tid for jevne, rene bølger er i januar. Det høres kaldt ut og ikke høysesong for strandferie. Men ellers i året er vindretning fra sørøst den beste for surfing i Hoddevika. Og som guiden lakonisk legger til: I Januar er det sjelden overfylt på Hoddevik strand.

Det norske kronprinsparet har besøkt Hoddevik med sine to barn.

Det norske kronprinsparet har besøkt Hoddevik med sine to barn.

FERIE I FINNMARK: GRÅTT, SJØSYK OG RAMSALT HUMOR

About the Author:

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.

Legg igjen en kommentar