Reiseregel nummer 1: Lytt til gode råd

Vi oppfordrer reisende til å ta kontakt med lokale mennesker, bli kjent med kultur, smake på maten, og vær åpen for ferske inntrykk når du besøker nye steder. Vi kommer ofte med informasjon du kan bruke til å vandre utenfor allfarvei. Husk, King Goya er skrevet av journalister, ikke av markedsfolk med skryt på agendaen. 
Vi mener våre råd er gode - og i hvert fall gratis.

Pøbel-streker ble gatekunst og nytt liv i Vardø

Bra om kunsten forsvinner, det var hensikten med street-art-prosjektet VARDØ: Denne byen har munter gatekunst på høyt internasjonalt nivå, men de fleste blir lykkelig om den samme kunsten overmales, noe som igjen betyr at bygninger renoveres, får etterlengtet strøk med maling og dermed et nytt liv.Som flere andre mindre byer har også Vardø helt øst i Finnmark vært gjennom en smertefull periode med fraflytting. Det var i denne perioden rundt 2012 at byen våknet – at gamle bygg ble vekket til live da et dusin internasjonale gatekunstnere rykket inn og etterlot seg noen muntre spor. Norsk Banksy. ”Det er bra at kunsten forsvinner, i bunn og grunn var…
Midnattsol på Nordkapp - på Magerøya i Finnmark.

Ut på tur med ny utgave av King Goya

Velkommen 2022: Dette er en ny utgave av King Goya reisemagasin. Fersk design, raskere og enklere å navigere. I likhet med tidligere utgaver er vi her for å levere inspirasjon og informasjon til reise, ferie og opplevelser, enten i Norge eller fra 80 land rundt om i verden. For King Goya finnes også på engelsk.
Noe av hemmeligheten med en vellykket reise er å planlegge turen. Men ikke gjør det for detaljert og komplisert. Ofte er det spennende å bare følge vinden.
Eller som salige Mark Twain skrev: «En reise er bare en omvei før du returnerer hjem»

Sverige vårt nærmeste ferieland

Den svenske skjærgården i vest er en kyst for sjømat. Med havet som nærmeste nabo er det nesten naturlig at det finnes fisk og skalldyr på menyen hos restaurantene. Lokal fanget hummer kommer først om høsten. Min favoritt er helstekt rödtunga, den fargerike bergflyndre på norsk, servert med ferske poteter og soyabrunet smør.
Boknafisk fra Finnmark

Boknafisk - Heftig halv-tørket og begeistring fra nord

FINNMARK: Noen påstår at for de mest temperamentsfulle nordpå går raseri og forbannelse fort over i ubetinget høflighet. Men for de som har smakt eller vokst opp med boknafisk til middag, går suget etter denne delikatessen aldri over. Spesielt i Finnmark spiser mange boknafisk, og nå er det på tide at resten av Norge og verden får smake på halvtørket torsk fra nord. Bokna-cod is Great!
crossmenu