Reiseregel nummer 1: Lytt til gode råd

Vi oppfordrer reisende til å ta kontakt med lokale mennesker, bli kjent med kultur, smake på maten, og vær åpen for ferske inntrykk når du besøker nye steder. Vi kommer ofte med informasjon du kan bruke til å vandre utenfor allfarvei. Husk, King Goya er skrevet av journalister, ikke av markedsfolk med skryt på agendaen. 
Vi mener våre råd er gode - og i hvert fall gratis.

Ekte Thai-mat elegant og pirrende krydret

Kunnskap, større krav og høyere nivå på råvarer og thai-kokker hever kvaliteten DRØBAK: Å spise Thai-mat er en fin anledning til å utfordre sine smakssanser – på jakt etter smaker man tidligere ikke har oppdaget. Samtidig handler thai-mat i Norge om den kan stemples som ekte og original eller om den er blitt fornorsket.Nordmenns etter hvert lange kjærlighetsforhold til Thailand inkluderer også thai-mat, som i startfasen her i landet var så chili-hot at den ofte burde vært merket som brannfarlig. Heldigvis har mere kunnskap, større krav og høyere nivå både på råvarer og thai-kokker hevet kvaliteten på maten og samtidig senket nivået på det brannfarlige.Kunnskap. På jakt etter nye…
Midnattsol på Nordkapp - på Magerøya i Finnmark.

Ut på tur med ny utgave av King Goya

Velkommen 2022: Dette er en ny utgave av King Goya reisemagasin. Fersk design, raskere og enklere å navigere. I likhet med tidligere utgaver er vi her for å levere inspirasjon og informasjon til reise, ferie og opplevelser, enten i Norge eller fra 80 land rundt om i verden. For King Goya finnes også på engelsk.
Noe av hemmeligheten med en vellykket reise er å planlegge turen. Men ikke gjør det for detaljert og komplisert. Ofte er det spennende å bare følge vinden.
Eller som salige Mark Twain skrev: «En reise er bare en omvei før du returnerer hjem»

Sverige vårt nærmeste ferieland

Den svenske skjærgården i vest er en kyst for sjømat. Med havet som nærmeste nabo er det nesten naturlig at det finnes fisk og skalldyr på menyen hos restaurantene. Lokal fanget hummer kommer først om høsten. Min favoritt er helstekt rödtunga, den fargerike bergflyndre på norsk, servert med ferske poteter og soyabrunet smør.
Boknafisk fra Finnmark

Boknafisk - Heftig halv-tørket og begeistring fra nord

FINNMARK: Noen påstår at for de mest temperamentsfulle nordpå går raseri og forbannelse fort over i ubetinget høflighet. Men for de som har smakt eller vokst opp med boknafisk til middag, går suget etter denne delikatessen aldri over. Spesielt i Finnmark spiser mange boknafisk, og nå er det på tide at resten av Norge og verden får smake på halvtørket torsk fra nord. Bokna-cod is Great!
crossmenu