Er Afrika trygt å besøke..?

Dette er et temmelig vanlig spørsmål. Vold og kriminalitet er utbredt i hele Afrika. Liberia og Sierra Leone har høy kriminalitet, mens deler av Sør Afrika har et rykte som farlig, hvor utlendinger er spesielt utsatt for ran. Så svaret må derfor bli: Nei, deler av Afrika er ikke trygg.

Bloemfontein er rosenes by

Bloemfontein den trygge blomsterbyen

Reisetips: Sett av flere dager når du skal besøke Bloemfontein, en av tre offentlige hovedsteder i Sør Afrika. Som et resultat av rosefeiringen hvert år går den også under navnet «Rosenes by».
Bloemfontein har mye mer å by på. Stikk innom Oliewenhuis Art Museum, National Museum, Free State National Botanical Garden, Vodacom Parkland og Anglo Boer War Museum. Deretter kan du dra på fisketur til Maselspoort, kun 2-3 mil fra byen, som ligger 1400 meter over havet. Bloemfontein er tryggere enn mange andre byer i Sør Afrika.

Mange velger Cape Town

Til tross for Sør Afrikas grufulle historie, alle store religioner er samlet i Cape Town og folk lever stort sett i fred med sine kulturelle bidrag. Ta en tur opp til Table Mountain, et ikonisk landemerke i Sør Afrika. En taubane tar deg opp til toppen. Vingårder, gylne strender og naturstier er andre muligheter.
crossmenu