Ørkenvandring i Dubai. Het sand, kald kamelmelk og raske kenyanere!

desember 6, 2023
Sist endret 
desember 6, 2023

En fersk hemmelighet for sprintere: To glass kald kamelmelk før start!

DUBAI: Løping i en het og skyggeløs ørken ble absolutt en unik og spennende opplevelse. Egentlig en super aktivitet for dere som søker noe eksklusivt utendørs med snev av spenning. Som debutant innen ørkenvandring med innlagt spurt i sanddyner, pluss vanlig sprint med to hurtige venner fra Kenya. Min noe spesielle livsgjerning rundt om i verden er kommet godt i gang. En kombinert ørken-vandring i Dubai med full fart på stadion var nummer 16 i rekken. Altså gjenstår 64 før jeg når målet om å tilbakelegge sprint-distanser på 80 arenaer rundt om på kloden.

Ørkenvandring med innlagt løping var en helt ny opplevelse. Kan anbefales.
Ørkenvandring med innlagt løping var en helt ny opplevelse. Kan anbefales.

Dubais ørkenlandskap består hovedsakelig av sanddyner, som tilbyr utfordrende og løst underlag. Myk sand gjør løpingen krevende sammenlignet med vanlige veier eller stier, og engasjerer ulike muskler og krever ekstra innsats.

Det er kokende varmt

Dubais ørkenklima byr som regel på høyetemperaturer, spesielt om sommeren mellom mai og oktober. Det er viktig å planlegge løpeturene til kjøligere timer på dagen, eksempelvis tidlig morgen eller sen ettermiddag. Ha rikelig med vann for å holde deg hydrert, siden den tørre og kokende varme ørkenluften kan fremskynde dehydrering.

Møte med to sprintere fra Kenya i Dubai: F.v.Daniel, Anthony, Gudmund, David.
Møte med to sprintere fra Kenya i Dubai: F.v.Daniel, Anthony, Gudmund, David.

Natur-vakre ruter

Dubais ørken gir naturlig skjønnhet med gylden sand. Her er det muligheter for mange pittoreske løperuter, som Al Qudra-ørkenen, Dubai Desert Conservation Reserve og Mushrif Park. Disse områdene byr på en fredelig flukt fra den travle byen og en mulighet for ensomhet i naturen.

Sikkerhetstiltak

Å løpe i ørkenen krever at man tar noen nødvendige forholdsregler. Det er lurt å informere noen om løpeplanene dine, spesielt hvis du løper alene. Ha med deg en fulladet mobiltelefon og vurder å bruke en GPS-tracker eller en løpeapp med live-sporingsfunksjoner. Påfør solkrem og bruk lette, pustende klær for å beskytte deg mot sol og varme.

Raske David tok en Bolt. Mens jeg drakk kald kamel-melk.
Raske David tok en Bolt. Mens jeg drakk kald kamel-melk.

Desert Running Events

Dubai arrangerer ulike ørkenløpearrangementer, inkludert maraton, halvmaraton og morsomme løp.

Oppsummert kan det å løpe i ørkenen i Dubai være en spennende og utfordrende opplevelse, takket være det unike terrenget og det pittoreske landskapet. Det er imidlertid avgjørende å vurdere værforholdene, planlegge løpeturene klokt og prioritere sikkerhet for å sikre en hyggelig og tilfredsstillende løpeopplevelse.

KOMISK KÅRING: TYSKERNE MINST MORSOMME

Ikke uventet gikk de to første premiene til Kenya, mens jeg og britiske Anthony måtte nøye oss med kamelmelk.
Ikke uventet gikk de to første premiene til Kenya, mens jeg og britiske Anthony måtte nøye oss med kamelmelk.

Kamelmelk i bane 4

Etter en times løpetur i Dubais ørken føltes kroppen stekende varm, men ikke verre enn at det bare er å kjøre på. Dette var en etappe av mitt seriøse oppdrag "Around the World in 80 Lanes", selv om en normal stadion-bane mer er min løpestil.

På denne farts-testen fikk jeg selskap av to raske menn fra Kenya, nå bosatt i Dubai. Selskap og selskap, mine raske venner stakk fort i tet og beviste at farten fortsatt er på topp.

I denne 100m-testen ble jeg som ventet slått av proffe sprintere halvparten av min alder. Når det er sagt, jeg foretrekker å følge raske ben fra Kenya sammenlignet med å slite i seige sanddyner utenfor allfarvei i Dubai.

Hva smaker kamel-melk? Litt kraftigere enn norsk H-melk og finnes i supermarkedene.
Hva smaker kamel-melk..? Litt kraftigere enn norsk H-melk og finnes i supermarkedene.

Nyt solnedgang

Likevel, på med joggeskoene og prøv sanddyner, kombiner løping med ørken-vandring. Nyt utsikten, solnedgangen og opplev noe mere spennende enn solsenger og overfylte kjøpesentre.

Før avgang, bytt ut sportsdrikk med et par glass kald kamelmelk. Og følg slagordet til et selskap som selger denne velsmakende melken: «Make every day a humpday»

Foto: Per Øivind Gogstad

Takk for hjelpen til
Daniel Bornventure, FittGroupMe- Sportservices
Anthony Sprange
Per Øivind Gogstad
David Brian, Dunesrun Sports Coaching Services

LES OGSÅ: ENGELSK VERSJON I KING GOYA.COM

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu