Bil-ferie i sørlige USA med luksus og «Zen for Men»

desember 21, 2023
Sist endret 
desember 21, 2023

Bilferie med innlagt golf, luksushytter, bra mat, kunst, yoga og utsikt

USA SØR: Om du legger ut på en biltur i det sørlige USA, kan du enkelt unne deg luksusresorter og opplevelser. Vi har funnet frem til noen spennende alternativ. Som for eksempel overnatte i en luksus grotte, senke kroppen ned i mineralkilder og bli med på «Zen-for-men» - alt mulig med en bil-ferie i sørlige USA.

Bilferie kan være en fin måte å utforske det mangfoldige landskapet, den rike historien og pulserende kultur i den sørlige delen av USA. Her er litt informasjon verdt å få med seg.

Absolutt luksus og avgjort en grotte
Absolutt luksus og avgjort en grotte.

Bo i luksusgrotte

ARKANSAS: Den luksuriøse Beckham Creek Cave Lodge er en slags hytte bygget i en hule i Ozark-fjellene i nordvest i Arkansas. Her bor du omgitt av naturlige fjellvegger, men med alle fasiliteter som kjennetegner en luksushytte. Grotten har fire soverom og fire bad og plass til i alt åtte personer. Naturen rundt egner seg fint til fotturer, og du kan fiske eller seile i en av de to kajakkene som følger med når du leier grotten.

Arkansas er kjent for sitt pittoreske landskap, inkludert Ozark Mountains, Hot Springs National Park og Buffalo National River.

Absolutt luksus: Hotell, spa og golk i Alabama.
Absolutt luksus: Hotell, spa og golk i Alabama

Luksus ved kysten

ALABAMA: Ved Mobile Bay i Alabama kan du overnatte på The Grand Hotel Golf Resort & Spa, som er kjent som «Queen of Southern Resorts». Det luksuriøse feriestedet har ligget ved kysten de siste 175 årene og er spesielt kjent for maten sin, som kan oppleves på ni forskjellige restauranter og barer. I tillegg har feriestedet en av Alabamas åtte Robert Trent Jones-golfbaner. Etter en dag på golfbanen kan du slappe av i feriestedets over 6000 kvadratmeter store spa med bassenger, dampbad, badstue og 12 behandlingsrom. 

Southern Hotel i byen Covington
Southern Hotel i byen Covington.

Gastronomi og veggmalerier

LOUISIANA: I Louisiana er Southern Hotel i byen Covington en hit, både når det gjelder sjarmerende innredning og det å skjemme bort smaksløkene. Feriestedet ble etablert i 1907 og stadig perfekt forå lade opp batteriene omgitt av skog, naturlige kilder og kjølig bris. Hotellet har restauranten The Gloriette, som tilbyr franske og lokalt inspirerte retter som tartar og sjømat-gumbo. I tillegg er restauranten dekorert med ekstraordinære veggmalerier, skapt av den verdenskjente kunstneren Grahame Menage, noe som gir en ekstra dimensjon til dette besøket.

Kjent for sine mineralkilder - Elms Hotel & Spa.
Kjent for sine mineralkilder - Elms Hotel & Spa.

Mineraler i Missouri

MISSOURI: I byen Excelsior Springs i Missouri kan du bo på det over 100 år gamle Elms Hotel & Spa, som har huset flere kjente idrettsstjerner og politikere opp gjennom årene. Feriestedet har tradisjonelt vært kjent for de 46 naturlige mineralkildene som omgir hotellet og antas å ha helbredende egenskaper. I tillegg til mineralkildene kan du også skjemme bort kropp og sjel på feriestedets spa i for eksempel romerske bad, dampbad og badstue.

Spa og luksus: Omni Grove Park Inn
Spa og luksus: Omni Grove Park Inn

Underjordisk spa

NORD-CAROLINA: På toppen av Sunset Mountain i Asheville, Nord-Carolina ligger luksushotellet Omni Grove Park Inn med fantastisk utsikt. Hotellet, som er bygget med stein fra selve fjellet, er den perfekte basen for å utforske naturen og nyte ren fjelluft. Bli med til et 4000 kvadratmeter store underjordiske spa med fjellvegger, mineralbasseng og dampbad med eukalyptus.

North Carolina har kyststrender, Great Smoky Mountains og byer som Asheville og Raleigh.

Maskulint zen-opphold  

TENNESSEE: I Franklin, rundt en halvtimes kjøretur fra Nashville i Tennessee, kan du roe helt ned på det nye feriestedet Southall. Her kan du glede deg til velvære i alle dens avskygninger og delta på yoga, meditasjoner, avslappende lydbad, skogsbading og teseremonier. Feriestedet har også en rekke opplevelser spesielt rettet mot menn - kalt «Zen for Men» - hvor du kan jobbe med trevirke, løpe i skogen og få ekstra dyp massasje. Resortområdet er på 131 hektar natur og har 62 rom og 16 hytter.

Feriestedet Southall bur på Zen for Men.
Feriestedet Southall byr på Zen for Men.

Reise i sørlige USA

Det Sørlige USA er turistrådet med 12 delstater. Her finnes en herlig blanding av strender, fjell, musikk, kultur og kulinariske opplevelser. Med korte avstander mellom byer og opplevelser er dette området et opplagt valg for en reise og bilferie i sørlige USA.

Her kjører du langs grønne jorder eller svingete veier i Great Smoky Mountains. Eller nyter frodig landskap langs 1932 kilometer lange Coast Highway, fra foten av Blue Ridge Mountains til hav og strand. Underveis nyter du gjestfriheten i  små byer, dykker ned i regionens unike musikkhistorie, besøke lokale bourbon-destillerier eller utforske variert matkultur.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu