Pynter statuer til julefest

november 25, 2013
Sist endret 
november 25, 2013

I den amerikanske byen Portland gjør man tingene litt annerledes. Som alle andre byer, er gatene pyntet til jul med lys og juletrær, men utsmykkingen i Portland har fått en spesiell twist. I november og desember er byens berømte statuer pyntet med strikkegensere med julemotiver. Byens mest ikoniske statue, J. Seward Johnsons ”Allow Me” – også kjent som paraplymannen – er allerede fått på seg en blå genser, og i løpet av desember vil flere statuer få en jule-makeover.

Samtidig lanserer Portland fotokonkurransen UglysweaterPDX, der man skal kåre byens styggeste julesweater. Mange av Portlands butikker gir samtidig rabatt til kunder som kommer i lignende antrekk, og den 20. desember gir Wilsons Leather 10 prosent rabatt i anledning av National Ugly Sweater Day.


Øl-byens julefeiring
Portland er ifølge CNN USA's beste øl-by, så det er intet under at byen har dedikert en hel festival kun til juleøl. Til Holiday Ale Festival, der avvikles i et oppvarmet telt i hjertet av Portland, kan man smake sig gjennom over 50 ulike juleøl, brygget spesielt for å holde humøret oppe og kroppen varm i vinterkulden. Der serveres alt fra porters og stouts til belgier fra kranene, og mye av ølet er brygget spesielt til denne festival, blant annet øl med kreative navne som Old Saint Chongo, Cranberry de Table og HOLLA-Day Ale. Med godt julesnacks, live musikk og regionens største juletre, har byen en garanti for å komme i julestemning.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu