”Slik forestiller jeg himmelen...”

november 26, 2013
Sist endret 
november 26, 2013

"Perfect. Ikke billig, men definitivt verdt hver krone. Når jeg tenker på New Zealand, får jeg en forestilling av himmelen. Det vakreste stedet og flotteste mennesker i verden ... skulle ønske vi kunne leve der ", sa Nicole Falkowitz etter en perfekt bryllupsreise til New Zealand. Der er det sommer når den nordlige halvkule har vinter.

Auckland. Tenk deg en multikulturell by der alle bor innen en halv time fra vakre strender, med turveier og et dusin fortryllende øyer. Legg et solrikt klima, innbyggere med bakgrunn fra den polynesiske kulturen og som har lidenskap for god mat og vin. Dermed nærmer du deg bildet av Auckland.

Byen ligger på Nordøya med 1,4 millioner innbyggere. Her er det varmt og fuktig om sommeren, kjølig og rått om vinteren. Temperaturen i januar ligger fra 21 til 24 grader.  Bare en 35 minutters fergetur fra sentrum av Auckland ligger Waiheke Island - en oase av vakre vingårder, olivenlunder og strender. Ta en dagstur ut av byen eller bo på et av øyas mange overnattingssteder.

Kauri Cliffs Golf Course, Northland
Utforsk denne subtropiske lekeplassen nord for Auckland. Svøm med delfiner, ta et cruise, slappe av på gylne strender, spille en runde golf og besøke det historiske Waitangi Treaty Grounds, nasjonens fødested.

Waikato
Ligger på Nordøya og en av landets 16 regioner. Gå ikke glipp av en tur til stedet Peter Jacksons benyttet i filmer som Lord of the Rings og The Hobbit, utmerket for en dags utflukt fra byen Hamilton.

Wellington
Også kalt "Den kuleste lille hovedstaden i verden" av Lonely Planet. Utforsk byens strender, rusle rundt i havnen og omkringliggende åser, få med et pulserende kulturliv og nyt vin og mat i en by som har flere kafeer, restauranter og barer per innbygger enn New York City.

Abel Tasman National Park, Nelson
Dette er New Zealands mest solfylte regionen og her finner du Abel Tasman National Park, hvor du kan vandre, padle med en kajakk eller bare nyte dette kystparadiset. Abel Tasman Coast Track er en av landets flotte turområder der du virkelig kan absorbere New Zealands naturlige prakt.

Akaroa, Canterbury
En times kjøring fra Christchurch ligger den sjarmerende byen Akaroa. Der vil du bli betatt av historiske bygninger, den flotte havnen og god mat. Stedet er egentlig av tidligere fransk opprinnelse. Dagens mest berømte innbyggere er delfiner - noen av de minste, mest sjeldne og vennligste delfiner i verden.

Catlins, Otago
Rik på skotsk arv og arkitektur. Denne sørlige byen ligger ved skogkledde åser og en spektakulær havn. Dunedin på Sørøya er inngangsporten til Otago regionen, kjent for sintt universitet, storslått Pinot Noir og noen av de beste tur- og sykkelstier.

Hawkes Bay
Hawkes Bay er en av New Zealands varmeste og tørreste regioner, noe som har gjort den til en av landets ledende produsenter av vin. Finn frem en flaske vin, et kart og rett og slett sykle mellom vingårdene i området.

Queenstown
Dette fantastiske området kan by på fire sesonger og vakre alpine resorter. Omgitt av majestetiske fjell ved bredden av krystallklare Lake Wakatipu, er Queens juvelen for et episk eventyr med muligheter for spa og avslapping fra skibakken.

Milford Sound , Fiordland
Queenstown er inngangsporten til regionen Fiordland, hjemmet til de bemerkelsesverdige Milford Sound, med sine dramatiske fjorder, fosser og snødekte fjelltopper. Cruise, kajakk eller en flytur for å få oversikt over denne skjønnheten.
Foto: Rob Svisted, Chris Cameron, Wellington Tourism, Lake Wanaka Tourism, Chris Sisarich og David Wall.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu