Cervantes Malaga; Helmax med to hovedretter

februar 4, 2020
Sist endret 
februar 4, 2020

Torsk på spansk og argentinsk kjøtt til hovedrett – to spesialiteter til samme måltid

MALAGA, SPANIA: Noe av sjarmen med å besøke nye steder – eller gjenoppdage gamle kjente – er å teste ut lokal mat. Dernest, ekstra positivt om man i tillegg oppdager noe nytt. Derfor ble mitt første måltid hos restaurant El Meson de Cervantes i Malaga som en fyrrige flamenco. For det var her jeg  oppdaget noe jeg kun har hatt i tankene, men ikke prøvd eller i det hele tatt blitt tilbudt. Her fikk jeg nemlig anledning å velge to hovedretter til samme måltid. I tillegg til utmerket spansk vin og en sprudlende dessert. For en spansk fornøyelse det var! «Helt genialt», ville salige Egon Olsen sagt.

cervantes malaga
Cervantes er et populært valg - bordbestilling må sies å være nødvendig


Utsikt fra Sierra Nevada: Fjelltur og solferie ved havet

Hele og halve retter

Cervantes er en av Malagas etablerte spisesteder som har funnet på noe nytt. Fra en relativt stor meny med tapas, hovedretter og desserter, kan gjester også velge halve hovedretter til halve prisen av en hel. Et smart valg om man vil smake flere retter og ikke nødvendigvis en hel og mektig hovedrett. Altså, en fenomenal nyvinning som flere bør vurdere.

Torsk og argentinsk

Dette ble anledningen å teste hvordan spanske kokker serverer norsk torsk. Regner med at kokken hadde saltet den flotte fileten i noen timer før den havnet på panna. Torsken var hvit og perfekt stekt - delikat servert med kremet purre, grillet syltet paprika og miks av nøtter. For dette må man ut med 7,50 euro. Minst like spennende å velge argentinsk entrecote med stekte poteter, salat og en grønn og smakfull chimichurri, en ukokt sausen fra Argentina. Kjøttet var mørt og sterkt slik jeg ville. Ramon Bilbao rødvin fra Rioja rødvin til både torsk og kjøtt var et perfekt valg. Entrecoten kostet 9 euro, dagens vin til 17 euro.

cervantes malaga
Entrecote fra Argentina på menyen
cervantes malaga
Spansk vri på servering av torsk fra Norge

Razon og matkunst

I all begeistring glemte jeg å ta med at måltidet startet med en forfriskende salat med geitost og en miks av friske bær. Før jeg valgte «razon» av torsk og kjøtt. Altså, razon er spansk benevnelse som brukes på halve hovedretter. Ordet kommer av raciones som betyr rasjoner, som i dette tilfelle må være fordeling av godene. Mat-profilen til eier Gabriel Spatz er ganske enkelt «God mat». Ut av denne filosofien leveres kulinarisk kunst fra ulike kilder.

Ser bra ut, smakte enda bedre. Cervantes har en ostekake med himmelsk smak

Gode omtaler

Medieomtale kan være tvilsomme greier og skryt uten dekning. Men ikke i tilfellet Cervantes i gaten Calle Alamos i den gamle bydelen. Her er omtaler fra andre gjester; «Et sted fullpakket av gjester. Alt vi bestilte var smakfullt, en god opplevelse». Eller denne: «Vin til fornuftig pris og ingen språk-problemer. Barna likte både maten og miljøet. Stemningen var ti av ti poeng». Skryt fra virkelig gjester skal man som kjent lytte til, det kommer alltid fra hjertet.

cervantes malaga
Yolanda ønsker Carmen og Lucas velkommen. Dette stedet har en herlig, spansk atmosfære


Min konklusjon: Første besøk hos Cervantes i Malaga blir neppe den siste. Her er det flere halve hovedretter som bør testes. Stort utvalg av spanske viner. Et måltid med salat, to halve  hovedretter og dessert kom på 25 euro. Det var muligheten for «razon» som ble den nye, store opplevelsen. Eller som salige Egon Olsen ville ha påstått: Maten var genial, helmax, spesielt hovedrettene. Ikkeno´ gikk gæli, og ikke var det farlig heller.

Mer fra Spania: Vintersol på Fuerteventura

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu