Vintersol på Fuerteventura

desember 20, 2015
Sist endret 
desember 20, 2015

Blått hav, masse vind og gylden sand

Fuerteventura, Spania: Jakten på vintersol. Du føler kanskje at du har vært der opptil flere ganger, jeg mener feriert på en av Kanariøyene opptil flere ganger. Uansett, Fuerteventura nordvest for Afrika har sol det meste av året, blått hav, frisk vind som tilfredsstiller surfere og kitere og massevis av gylden sanden langs kysten, samt høye åser og fjell av vulkansk stein. Etter å vært her en uke har jeg fortsatt ikke inntrykk at masseturismen ennå har kommet - vel, ikke siden denne øya var en fjern utpost i det romerske imperiet.
Fuerteventura er eldst av Kanariøyene, altså den som en gang i tiden først dukket opp av havet. I dag er dette den minst overfylte øya med vinter-sol i Europa og den mest populære for spanske turister fra fastlandet. Den ligger der 100 km utenfor Afrikas kyst med nærmest uberørte strender, varm luft og støv som kommer fra Vest-Sahara – velsignet med over 20C det meste av vinteren.

Her bor du bra: På denne øya bor du bra, spesielt på fire-stjerners Barcelo Castillo Beach Resort i den rolige landsbyen Caleta de Fuste. Hotellet har 480 rom og alt du trenger for en uke, inkludert 14 restauranter og barer, butikker og dykkerskole. Barcelo Castillo er den første spanske resort som tilbyr såkalte superior-rom for familier.

Fem-stjerner. Hvis du heller foretrekker upåklagelig service og personlig oppmerksomhet, reserver rom på Gran Hotel Atlantis Bahia Real. Det eneste 5-stjerners hotellet på Fuerteventura ligger ved sjøkanten i Corralejo, med kort båttur til den lille øya Lobos og ferieøya Lanzarote i sikte.

Mini-tur: I løpet av en uke bodde jeg i Caleta de Fueste, Costa Calma på sørkysten og vandret langs vakre strender i Corralejo nord på øya, en tidligere fiskerlandsby vokst til en livlig og fargerik småby. De fleste butikker, barer og restauranter ligger langs Corralejo hovedgaten. Sanddynene er utenfor byen.
Calenta de Fuste - også kjent som Castillo - ligger like sør for flyplassen og er en av de store turistbyene på øya med strender og to golfbaner.

Costa Calma, eller den rolige kysten, ca 80 km sør for flyplassen, i nærheten av nasjonalparken og området Jandia. Brettseilere flokker til sandstranden i Playa Barca sør for byen.

Gå ikke glipp av: Jeg anbefaler leiebil. Dermed kan du komme av gårde til Betancuria, den historiske hovedstaden på Kanariøyene. Viktige byggverk: Santa Maria kirken, San Diego-klostret og museum for religiøs kunst.
Fiskelandsbyen El Cotillo er verdt et besøk for å se klippene, slottet og museet for tradisjonelt fiske. Se også samtidskunst og besøk utsiktspunktet over de hvite sandstrendene i El Cotillo, en av de viktigste feriestedene på Fuerteventura.

Om du ønsker å besøke en ekte geitfarm, kjør innom Finca Pepe, eller El Convento, som ligger midt på øya. Husk å kjøpe noen gode geitoster laget av Isabel Ojeda.

Aktiviteter: For surfing, kiting og vannsport er Fuerteventura stedet, og de mest populære områdene er Costa Calma på sørøstkysten og nordsiden av øya. Vinden varierer med årstiden, men begge områder har bølger som passer de fleste nivåer, pluss surfeskole for den totale nybegynner. Homegrown har surfebutikk, surfeskole og surfcamp i Corralejo og tilbyr aktivitet hver dag hele året.

Mat: "Queso Majorero" er den lokale geitosten med forskjellige smaker.
"Papas arrugadas" - små poteter kokt med masse salt og servert med en het mojo-saus.
Fisk er en spesialitet og skalldyr som Mejillones (blåskjell), Lapas (limpets), Cangrejos (krabbe), camarones (små reker), centello (edderkopp krabbe) og Langostas (hummer), Pulpos (blekksprut) og chocos (squid) finnes på menyen til de fleste restauranter med sjømat.

Hemmelighet: Los Molinos er en liten landsby og normalt ikke et mål for turister. Men fisk og sjømat på "Casa Pon" er sammen med atmosfæren grunn nok til å forlate øyas hovedveier. Følg FV-207 til vestkysten, kjør noen få kilometer til Tefia og ta deretter FV-221 til landsbyen.

Kunst og salt: Nesten hver eneste rundkjøringen på øya har en skulptur, hovedsakelig laget av lokale kunstnere. I tillegg finnes det museer og kunstgallerier mer eller mindre i hver by og landsby. Casa de los Coroneles i La Oliva har utstillinger med moderne kunst.
Majorero Cheese Museum ligger i Antigua og viser verdien knyttet til husdyr og spesielt assosiert med geit og ost. Hvis du noen gang har lurt på hva salt er laget av, besøk Salt Museum og se hvordan øyas hvite gull blir produsert.

Fuerteventura er en øy omgitt av klart sjøvann, strender og med noen spektakulære sanddyner - et sted hvor ro er en livsstil og stress forsvinner. Regn..? Ikke i denne delen av Spania.

Mer om Fuerteventura

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu