San Franciscos ukjente øy

september 24, 2014
Sist endret 
september 24, 2014

De fleste som har besøkt San Francisco kjenner til Alcatraz, den berømte fangeøya der historiens mest beryktede kriminelle ble låst inn. Men også andre øyer fortjener sin del av oppmerksomheten. Treasure Island, en kunstig øy nordvest for sentrum av byen, ble bygget til verdensutstillingen i 1939, er en av San Franciscos minst oppdagede nabolag.
Den unike utsikten til San Franciscos skyline er vel den beste grunnen til å besøke Treasure Island. En annen er et stort loppemarked, Treasure Island Flea, som finner sted siste helg i hver måned. Sist men ikke minst: Treasure Island er Californias minste vinregion med 15 vinprodusenter innenfor et område på drøyt to kvadratkilometer.

Vinen. Urbane vinprodusenter er populære i San Francisco og Treasure Island er I så mate foran alle andre. Det er hele 15 urbane produsenter på Treasure Island - delvis fordi øyas klima er godt egnet for vinproduksjon. De fleste urbane vinprodusenter holder åpent i helgene, og mange er konsentrert i to kooperativer, Treasure Island Wines og Bodega Wine Estates.

Sottomarino Winery har nettopp åpnet øyas mest unike smaksrom i et ubåt-lignende rom som ble brukt til militære øvelser. Pussig nok betyr Sottomarino "ubåten" på italiensk. Eiernes visjon er å skape autentiske italienske viner midt i San Francisco. Det er smaksprøver hver lørdag og søndag.

Skattejakt. Siste helg i hver måned trekker loppemarkedet på Treasure Island opp mot 15.000 skattejegere på jakt etter vintage, sjeldne LP-plater og gammelt porselen. Mat selges fra lastebiler som har alt fra mini burgere til indisk gatemat. Det er også levende musikk, skattejakter for voksne og aktiviteter for barn.

Verdensutstillingen. På øya er det ikke mye igjen som vitner om verdensutstillingen i 1939, men den spennende Treasure Island Museum viser et godt innblikk i øyas fascinerende historie. Museet ligger i en av de opprinnelige bygningene fra 1930-tallet, og en vakker Art Deco lobby gir en følelse av hvor imponerende utstillingen den gang så ut.

Konserter. Treasure Island Festival arrangeres hvert år i oktober med San Francisco Bay og byens vakre skyline som bakteppe til popmusikk konserter. I år finner festivalen sted den 18. og 19. oktober med OutKast, Janella Monae og danske Mø.

Treasure Island
Areal: 2,33 kvadratkilometer
Innbyggertall: 2500
Transport: Den enkleste måten å komme til Treasure Island er med bil. Bay Bridge forbinder øya og byen. Det er også mulig å ta buss 108 fra sentrum.
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu