Sveits med tog, buss og båt

september 21, 2014
Sist endret 
september 21, 2014

Sveits har innført en spesiell tjeneste fra gjester fra utlandet, blant annet eksklusive billetter, prisreduksjon på fjellbaner og togturer med panoramautsikt. Med kun en billett kan du reise med bil, tog og båt - med den sveitsiske Travel System. Landet har mange innsjøer og 16 rederier opererer disse med flotte skip.

Så langt er resultatet at stadig flere utenlandske gjester benytter seg av Swiss Travel System. Kjente togruter som Glacier Express, Bernina Express og Golden Pass Line har lenge hatt internasjonal oppmerksomhet. Men turister fra utlandet får i tillegg også en rekke reisemuligheter med tog, buss og båt, praktisk talt til hvert hjørne av landet.
Swiss Pass er den mest populære billetten. Den gir gratis reise på hele nettverket, samt offentlig transport i byene, gratis adgang til mer enn 470 museer og rabatter på de fleste fjellbaner, taubaner og fjellheiser. Barn under 16 år reiser gratis i følge med minst en av foreldrene.

Glacier Express. En av de vakreste reiser i sveitiske alper er med Glacier Express, som går gjennom et fjellandskap mellom St Moritz / Davos og Zermatt - en 8-timers reise med det som kalles verdens tregeste ekspresstog. På sitt høyeste klatrer toget over Oberalppass og en høyde på 2033 meter. Det aller beste med sveitiske tog er at alle ruter korresponderer – og togene er som regel i rute.

www.swisstravelsystem.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu