Oasis Park Fuerteventura

september 26, 2015
Sist endret 
september 26, 2015

Fra en kamel til over 3000 dyr på ferieøya

Fuerteventura: Oasis Park Fuerteventura er blitt en unik park på denne spanske øya. En overraskende og innbydende park, som inkluderer en fantastisk samling av dyr og en botanisk hage med den største samling av kaktus i Europa.

Parken har nå over 3000 dyr av 250 forskjellige arter. Det som gjør Oasis Park unik er muligheten publikum har til å ta på og mate nesten alle dyrene i parken. Under besøket kan du nyte fantastiske sjøløver, papegøyer, krypdyr og rovfugler og ulike dyr som lever sammen. Parken har også tre restauranter og lekeplasser for barn.

Kameler. Temaparken ble startet i 1985 da en botaniker og hans venn åpnet en plantebutikk på den sørlige delen av denne kanariske øya – egentlig for å tiltrekke kunder og turister som kom til Fuerteventura. Etter en tid bestemte de seg for å ha en kamel utenfor butikken. Som tenkt, turister kom for å ta en titt på kamelen, mens andre kom for å kjøpe planter. Ideen virket veldig bra, så de bestemte seg for å øke antall kameler som igjen tiltrakk seg flere turister. Med flere kameler startet også den første kamelsafari på Fuerteventura.

Flere dyr. I starten var ikke parken så stor som den er nå, men eierne tenkte stort og hadde sikret seg plass nok som å bringe inn flere og flere dyr etter at de innså at turist viste større interesse for dyr enn plantene. Det var slik det hele startet, det som i dag er den største dyrepark på Kanariøyene. Selvfølgelig har man beholdt den opprinnelige ideen om å være en plantebutikk som fortsatt ligger ved inngangen til Oasis Park, men i tillegg er det kommet inn en utrolig variasjon av planter fra hele verden.

Kaktus. Inne i den store fornøyelsespark er det i dag en dyrepark som har mer enn 3.000 dyr, et utvalg satt sammen av 250 ulike arter, og en botanisk hage med mer enn 1.500 arter av planter fra hele verden – blant annet den største samlingen av kaktus i hele Europa, alt dette som et resultat av en enslig kamel som sto bundet fast utenfor et plantesenter.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu