Romantisk lunsj med variasjoner

september 19, 2014
Sist endret 
september 19, 2014

ZERMATT: Alpelandsbyen er relativ liten, men den er betydelig når det kommer til det som serveres på en tallerkenen. Hvis du og din partner foretrekker å glede hverandre med en bokstavelig talt høy lunsj , så kan dette måltidet beskrives som "en av de mest romantiske på jorden" – velvillig organisert i tre etapper oppe i fjellene, i et svært nært samarbeid med det lokale togselskapet. Uten toget ville det neppe blitt noen romantisk lunsj.

Gourmet-ferden. Den sveitsiske varianten av romantisk og mat er et fenomen med tapas laget av lokale spesialiteter, med kvalitetsvin laget av mer enn 30 druevarianter, hvitvin-suppe, utsøkt sjømat som kreps og østers for ikke å glemme ost fra ei fjellbygd. Det er nemlig grissgrendte strøk som produserer og leverer de fleste av ingrediensene.
Vår romantisk lunsj foregikk på tre restauranter som gjerne kunne hatt en Michelin-stjerne, og som i hvert fall har ambisiøse kokker som fikser alle slags nyskapende retter. De er kreative, selvsikker og moderne og gjør Zermatt til en gourmet destinasjon og en romantisk lunsj til en spesialitet.

Forrett med utsikt. Reserver plass på det som heter ”Gornergrat gourmetopplevelse” og glem for all del ikke togbillettene. Fra stasjonen Gornergrat tar toget deg opp til hotellet som ligger høyeste i Sveits - Kulmhotel Gornergrat på 3100 m.o.h. I restauranten får du servert ulike forretter med en utrolig utsikt, inkludert mektige Matterhorn, og et rikt utvalg av fjell som i seg selv skaper romantikk 365 dager i året.

Hovedrett. Etter første del av lunsjen er det tid for hovedretten på Riffelberg. Det lar seg gjøre å gå alle nedoverbakkene, men det vil ta en time. Toget er et mer romantisk alternativ. På berømte Riffelberg kan kjøttelskere nyte lam og utmerket biff.

Ompa-musikk. Riffelalp er siste stopp på gourmet reisen. Etter en kort spasertur fra stasjonen kommer garantert til "Chez Freddy", i hvert fall hvis du følger veien og musikken. Vertsfamilien serverer sin berømte eplekake sammen med en lokal variant av irsk kaffe - og sanger fra med tradisjonell sveitsiske ompa-musikk – og mest sannsynlig er både du og din partner i langt bedre humør. Etter en kort tur med toget havner er du plutselig tilbake i Zermatt.

Zermatt. Dette er en litt forvokst landsby drevet av et halvt dusin lokale familier. På restauranter oppe i fjellene møter du en kosmopolitisk atmosfære der det meste handler om lange lunsjer. I byen Zermatt er livet down-to-earth med såkalte chaleter og hus av såpass standard at selv Brad Pitt, Tom Cruise og Madonna finner seg til rette, og en sosiale profil så lavmælt at de berømte kan slappe av uten å bli plaget.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu