Romantisk lunsj med variasjoner

ZERMATT: Alpelandsbyen er relativ liten, men den er betydelig når det kommer til det som serveres på en tallerkenen. Hvis du og din partner foretrekker å glede hverandre med en bokstavelig talt høy lunsj , så kan dette måltidet beskrives som «en av de mest romantiske på jorden» – velvillig organisert i tre etapper oppe i fjellene, i et svært nært samarbeid med det lokale togselskapet. Uten toget ville det neppe blitt noen romantisk lunsj.

Gourmet-ferden. Den sveitsiske varianten av romantisk og mat er et fenomen med tapas laget av lokale spesialiteter, med kvalitetsvin laget av mer enn 30 druevarianter, hvitvin-suppe, utsøkt sjømat som kreps og østers for ikke å glemme ost fra ei fjellbygd. Det er nemlig grissgrendte strøk som produserer og leverer de fleste av ingrediensene.

Vår romantisk lunsj foregikk på tre restauranter som gjerne kunne hatt en Michelin-stjerne, og som i hvert fall har ambisiøse kokker som fikser alle slags nyskapende retter. De er kreative, selvsikker og moderne og gjør Zermatt til en gourmet destinasjon og en romantisk lunsj til en spesialitet.

Forrett med utsikt. Reserver plass på det som heter ”Gornergrat gourmetopplevelse” og glem for all del ikke togbillettene. Fra stasjonen Gornergrat tar toget deg opp til hotellet som ligger høyeste i Sveits – Kulmhotel Gornergrat på 3100 m.o.h. I restauranten får du servert ulike forretter med en utrolig utsikt, inkludert mektige Matterhorn, og et rikt utvalg av fjell som i seg selv skaper romantikk 365 dager i året.

Hovedrett. Etter første del av lunsjen er det tid for hovedretten på Riffelberg. Det lar seg gjøre å gå alle nedoverbakkene, men det vil ta en time. Toget er et mer romantisk alternativ. På berømte Riffelberg kan kjøttelskere nyte lam og utmerket biff.

Ompa-musikk. Riffelalp er siste stopp på gourmet reisen. Etter en kort spasertur fra stasjonen kommer garantert til «Chez Freddy», i hvert fall hvis du følger veien og musikken. Vertsfamilien serverer sin berømte eplekake sammen med en lokal variant av irsk kaffe – og sanger fra med tradisjonell sveitsiske ompa-musikk – og mest sannsynlig er både du og din partner i langt bedre humør. Etter en kort tur med toget havner er du plutselig tilbake i Zermatt.

Zermatt. Dette er en litt forvokst landsby drevet av et halvt dusin lokale familier. På restauranter oppe i fjellene møter du en kosmopolitisk atmosfære der det meste handler om lange lunsjer. I byen Zermatt er livet down-to-earth med såkalte chaleter og hus av såpass standard at selv Brad Pitt, Tom Cruise og Madonna finner seg til rette, og en sosiale profil så lavmælt at de berømte kan slappe av uten å bli plaget.

Ut på tur

Landing: Raske og med stor kapasitet bringer kabel-vogner og tog gjester opp i fjellene. Usedvanlig effektivt.

Bo bra: Gjestfriheten er preget av en personlig service og 150 års lang erfaring. I sentrum er det to flotte hoteller. Mont Cervin Palace åpnet i 1852 og er blitt renovert av fjerde generasjon av Seiler familien. Grand Hotel Zermatterhof er elegant og har dobbeltrom som koster fra 400 euro. Zermatt har dessuten mange hoteller midt på prisskalaen med basseng og treningssentre.

Spis godt: Standard på spisesteder og maten har gjennomgått en dramatisk forbedring. Shymper-Stube er en laidback bistro der barna til de rike gjerne treffes. Ta gjerne en drink i Elsie's Bar og nyt hummer på Grill Le Cervin.

Natteliv: I løpet av vinteren tiltrekker Zermatt en ungdommelig elite som kommer på besøk med planer om mer enn bare suse nedover fjellsidene. Spesielt litt for festlige briter, elegante italienere og snobbete franskmenn. Her er det i grunnen ingen begrensninger.

Mini-Guide: En dag på ski bør inneholde After-ski. Hennu Stall er et riktig sted, uansett alder. En DJ eller et band sørger for at stemningen blir litt rocka utover kvelden. Papperla Pub samler en miks av lokale og turister hele året, unge og gamle. De fleste drikker mye øl, mens andre super champagne. Festen med jegerte, mullet vin og fast føde pleier å fortsette til langt på natt. De flotte igloene på Iglu-Dorf på Rotenboden, 2500 m over havet, er laget av snø og blir gjenoppbygd hver høst og designet av internasjonale kunstnere. Egner seg best på dagtid for å nyte sveitsisk ostefondue og fantastisk utsikt.

About the Author:

Gudmund Lindbaek
Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.

Legg igjen en kommentar