Miss Sophie - opplevelse fra en svunnet tid

november 2, 2017
Sist endret 
november 2, 2017

Inspirasjonen  hentet fra forrige århundrets gamle, engelske jaktslott

GÖTEBORG: Jeg aner ikke hvem Miss Sophie var, men hun må ha vært en pokker så spennende dame. Hennes malerier og fantastiske innslag av klær pryder veggene i et svakt opplyst rom, og kaster sine spor av personlighet over et praktfullt og sjarmerende bord. Vi blir ønsket velkommen av bartenderen mens vårt selskap stirrer opp og ned veggene i et kollektiv smil. Miss Sophie Grill, en perle av en restaurant i sentrum av Göteborg, trollbandt oss allerede ved ankomst.

"Innredningen og inspirasjonen til Miss Sophie er hentet fra forrige århundrets gamle, engelske jaktslott", forklarer daglig leder Richard Hunter. "Følelsen av et gammelt engelsk bibliotek er blandet med en kolonialstil, og all dekorasjon er blitt tilført med en egen vri. Vi håper kombinasjonen av alle faktorer er med på å bringe gjestene inn i en avslappende atmosfære.”

Fra det øyeblikket vi setter oss ned ved vårt runde bord under en floral lysekrone reflekteres det av antikke veggspeil og gir en atmosfæren av at det vanskelige oppgaven blir å gjøre seg kjent uten å være i veien. Ro, eleganse og kreativitet i hvert teppe, bord og vase, inviterer gjestene inn i det som like gjerne kan være en 100 år gammel stue. Alt dette uten å gjøre noe oppstyr.

Uansett, stedets profesjonalitet kommer enda klarer frem etter hvert som våre servitører både gir en skildring av restauranten og samtidig presenterer og serverer et utsøkt måltid. Kelnerne er kunnskapsrike og samtidig laid-back, kommer med en vits eller to mens en forklarer hvilke prosess den spanske spekeskinken Pata Negra har gjennomgått før den kom på bordet i Göteborg.

"Våre matprofil er rett fram og ærlig. Vi prøver å finne frem til interessante kjøtt-produkter som er litt utenom det vanlige mønstret som brukes i Sverige. Så kobler vi dette med en vin som passer både for maten og våre gjester”, sier Hunter.

Noen timer senere, etter at vi har spist den siste rest av husets vanilje-parfait må vi noe motvillig forlate stedet.  Vi har spist godt, hatt det morsomt sammen med vår utrolig serviceinnstilte kelner, drukket noen glass vin og hatt det hyggelig sammen i et selskap som hentet fra Downton Abbey. Etter å ha tatt en siste titt på Miss Sophies rosa pels som henger på en knagg ved døren, husket jeg endelig å hente min egen.


Julie bor og jobber som journalist i London.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu